Στο Αίγιο η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα από την Ελασσόνα για το Αίγιο το χορευτικό συγκρότημα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας για να πάρει μέρος στο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης «Ίωνες», και πραγματοποιείται εκεί από τις 13 έως και τις 19 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι εφέτος το συγκεκριμένο Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Χορού της IOV, της UNESCO, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ, ενώ πολλοί μικροί και μεγάλοι χορηγοί στηρίζουν την όλη προσπάθεια για 8η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή που κάθε χρόνο «κλέβει τις καρδιές» μικρών και μεγάλων.
[wpg_thumb]
Οι συμμετοχές στο 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Αιγίου είναι εντυπωσιακές: Χορευτικά συγκροτήματα από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Λευκορωσία, Ισπανία, Σερβία, Νιγηρία και Γκάνα. Επίσης εκτός από το χορευτικό τμήμα της Λ.Α.Ε.Ε., συμμετέχουν πολύ αξιόλογα ελληνικά συγκροτήματα, όπως: Χορευτικός Όμιλος «Δικταίοι – Καστρινοί», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, Χορευτικός Όμιλος Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου, Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος, Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων καθώς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «ΙΩΝΕΣ» που είναι και ο διοργανωτής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ.
Το χορευτικό συγκρότημα της Λαογραφικής Ελασσόνας θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη, αργά το βράδυ, ένα 20λεπτο πρόγραμμα χορών από την Θεσσαλία, με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Πλατεία Νικολεΐκων.
Τα συγκροτήματα θα μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της περιοχής του Δήμου Αιγιαλείας και να ξεναγηθούν από τους διοργανωτές στο Διακοπτό, όπου με το ιστορικό τραινάκι( «ο οδοντωτός») θα τους μεταφέρει μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στο φαράγγι του Βουραϊκού, στα Καλάβρυτα, στο σπήλαιο των Λιμνών και στα μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.

Add Comment