Στα Καλάβρυτα η Ακαδημία Χορών Ελασσόνας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
«11ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ»

Τη συμμετοχή της στο 11ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2012 που διοργανώνεται στα Καλάβρυτα εξασφάλισε η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-19 Αυγούστου 2012 στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Καλαβρύτων και η Ακαδημία θα συμμετέχει με τα τμήματα ενηλίκων και εφήβων.
Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα διοργανώνεται από τον ιστορικό Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Καλαβρύτων και όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της π. επαρχίας Καλαβρύτων. Αποτελεί θεσμό για το Δήμο Καλαβρύτων και την Αχαΐα γενικότερα, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των απανταχού της γης Καλαβρυτινών, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών. Η τοπική κοινωνία προετοιμάζεται και προσφέρει φιλοξενία υψηλού επιπέδου σε κάθε επισκέπτη, ιδιαιτέρως στους καλεσμένους Χορευτικούς Συλλόγους.
[wpg_thumb]
Τα μέλη της Ακαδημίας, εκτός από την συμμετοχή τους στις παραδοσιακές εκδηλώσεις, θα επισκεφτούν σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών και το Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά και τα Μοναστήρια της περιοχής, την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. Επίσης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον τόπο Θυσίας των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αλλά και το μοναδικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Τις εκδηλώσεις στο 11ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 10.000 άτομα, ενώ θα προβληθούν από δεκάδες τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και Πανελλήνιας εμβέλειας.
Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Κατσάρας Αστέριος και η αποστολή απαρτίζεται συνολικά από 35 χορευτές και μουσικούς. Σημειώνεται ότι το κόστος διαμονής όλων των ημερών θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο τους διοργανωτές ενώ το υπόλοιπο κόστος του ταξιδιού θα καλυφθεί από τους συμμετέχοντες.

Add Comment