Βουλωμένο φράγμα στο …Πύθιο Ελασσόνας!

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Έντονες οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Πυθίου(ανήκει στο Δήμο Ελασσόνας) για ένα πρόβλημα, που …παραμένει δυστυχώς πρόβλημα.
Όπως λένε οι ίδιοι, το τεχνητό φράγμα, που κατασκευάστηκε και βρίσκεται στην περιοχή της Ιτιάς(πηγαίνοντας προς τον Κοκκινοπηλό), είναι εδώ και δύο χρόνια βουλωμένο(!).Το ουσιαστικά ανενεργό φράγμα προβληματίζει, αφού πια δεν υπάρχει η δυνατότητα να αρδεύονται τα αμπέλια και τα περιβόλια των Πυθιωτών, σε ένα χωριό με 650 κατοίκους, που κύρια ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια της γης.
[wpg_thumb]
Όπως λένε, διαμαρτυρόμενοι στην «Ε», αγρότες του Πυθίου: «Δεν υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης από το φράγμα, εκεί όπου η βαρύτητα του νερού είναι κατάλληλη και μπορεί να στείλει νερό στα αμπέλια και στα περιβόλια των χωριανών μας. Το έργο στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά …δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να ποτίσουμε τίποτα. Δεν πάει άλλο. Ζητάμε λύση επειγόντως…».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πυθίου απευθύνθηκε στη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας. Αν και ήλθε ειδικός στο συγκεκριμένο προβληματικό φράγμα για να εξετάσει το όλο πρόβλημα, δεν προέκυψε αποτέλεσμα μετά τη σχετική επεξεργασία.
Το φράγμα της Ιτιάς στο Πύθιο Ελασσόνας παραμένει «μπουκωμένο» και δυστυχώς…δεν λειτουργεί!
 

Add Comment