Στην Τσαριτσάνη η ξεχωριστή 7η «Γιορτή Πίτας»

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Την 7η «Γιορτή Πίτας» συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής κωμόπολης.
Το πλούσιο πρόγραμμα της ξεχωριστής βραδιάς, με «φόντο» τις δεκάδες γευστικότατες παραδοσιακές πίτες που θα ετοιμάσουν με μεράκι οι γυναίκες της Τσαριτσάνης, θα αρχίσει με σύντομο χαιρετισμό – καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης κ. Μαίρης Μητσιμπόνα.
Θα ακολουθήσει η εμφάνιση των προσκεκλημένων παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από την Καστοριά, Χαλκίδα, Καρδίτσα, ενώ θα εμφανιστούν και τα παιδικά τμήματα του οικοδεσπότη Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης.
Το πρόγραμμα της ξεχωριστής βραδιάς θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική βραδιά και γλέντι για όλους, με την γνωστή ερμηνεύτρια Έλλη και τον Βαγγέλη Πέγιο στο κλαρίνο.
Στη διάρκεια της Γιορτής, ο διοργανωτής σύλλογος θα διαθέτει σουβλάκια, μπύρες και κρασί.
Η παραδοσιακή Γιορτή Πίτας στην Τσαριτσάνη, που ήδη έχει γίνει θεσμός(πραγματοποιείται κάθε χρόνο) για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του δραστήριου συλλόγου Γυναικών και της ιστορικής κωμόπολης, αναμένεται να προσελκύσει και εφέτος εκατοντάδες επισκέπτες και φίλους της παράδοσης από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, του νομού Λάρισας και όμορων νομών, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Add Comment