Εντυπωσίασαν οι εκδηλώσεις στο Λυκούδι

Με την εκπλήρωση των στόχων και στο πνεύμα που προγραμματίστηκαν ολοκληρώθηκαν οι πολυποίκιλες εκδηλώσεις του πρώτου κύκλου του φετινού καλοκαιριού.
Το ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής ομάδας του Συλλόγου ξαναζωντάνεψε σημαντικές στιγμές από τη ζωή του Χωριού στον περασμένο χρόνο . Ενημέρωσε και συγκίνησε.
Παραμονές και ανήμερα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής η «Θεσσαλική Ορχήστρα» κράτησε το απολλώνιο στο χορό της πλατείας και «παρασύρθηκε» , αναμενόμενο άλλωστε, μόνον στην πρόκληση του «Πώς το τρίβουν το πιπέρι». Πάνω από εκατό νέες και νέοι τήρησαν το έθιμο που τα ίδια τα παιδιά καθιέρωσαν και το «έτριψαν» με την ψυχή τους.
[wpg_thumb]
Η παράλληλη έκθεση αγιογραφίας του αγιογράφου και συγχωριανού μας Ιωάννη Βασιλείου Μπαλανίκα που λειτούργησε τις μέρες αυτές ανέδειξε με ευλάβεια ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό ήθος.
Το διήμερο 27-28 Ιουλίου αφιερωμένο στη λογοτεχνική επέτειο « 2012: Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου» ανταποκρίθηκε υποδειγματικά στις σύνθετες απαιτήσεις του προγράμματος.
Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λυκουδίου Αθανάσιος Μιχάλης κήρυξε την έναρξη με λόγο μεστό και τιμητικό για τον Ποιητή της Αγάπης .
Η Σχολική Σύμβουλος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Θ. Παπαδοπούλου με εμπεριστατωμένη εισήγηση παρουσίασε ερευνά της με θέμα το ποιητικό έργο του Βρεττάκου στα σχολικά βιβλία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με ιδιαίτερη αναφορά στο ποίημα ¨Τα δεκατέσσερα παιδιά¨.
Ο δάσκαλος Κώστας Δ. Δημούλας συνόψισε κριτικά τις εκφρασμένες απόψεις για τις λογοτεχνικές επετείους και παρουσίασε με την Παιδική Σκηνή Λυκουδίου χαρακτηριστικές εικόνες παιδιών από τη ζωή και το έργο του τιμώμενου ποιητή.
Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η λογοτέχνις Αθηνά Μπίνιου . Γοήτευσε με την παραστατική, αφηγηματική της δεξιότητα την πλατεία, Κέρδισε με την απλότητά της τους απλούς ανθρώπους, κοινώνησε λειτουργικά το ανθρωπιστικό πνεύμα του θείου της Νικηφόρου Βρεττάκου.
Η Μουσική Σκηνή Λυκουδίου, ως μελωδική αυλαία, έπαιξε και τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα του Βρεττάκου και άλλων Ελλήνων ποιητών –στιχουργών.
Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκουδίου-Ελασσόνας
Λυκούδι Ιούλιος 2012

Add Comment