Η Ολυμπιακή Σημαία θα αναρτηθεί στον Όλυμπο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στο Μύτικα(υψόμετρο 2.917 μέτρα) θα ανέβουν την ερχόμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου, τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ολύμπου και του Χιονοδρομικού – Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας (Χ.Ο.Σ.Ε. ) και πολλά ακόμη μέλη τοπικών φορέων για να αναρτήσουν τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων!
Παράλληλα, θα διεξαχθούν αθλητικές εκδηλώσεις (επίδειξη αρχαίας ελληνορωμαικής πάλης) και πολιτιστικές στην τοποθεσία «Χρηστάκης».
Το σχετικό πρόγραμμα:
7 π.μ.: Αναχώρηση αποστολής (από την κεντρική πλατεία Ελασσόνας) για την τοποθέτηση των σημαιών στο Μύτικα και επιστροφή στη τοποθεσία «Χρηστάκης».
5.30 μ.μ.: Υποδοχή στην ομάδα αποστολής από τους επίσημους και τον κόσμο με πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και με ομιλίες-ποιήματα-έκθεση βιβλίου-έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση για τον Όλυμπο. Θα γίνουν εκδηλώσεις όπου θα επιβραβευθούν με στεφάνι ελιάς οι αθλητές.
Σε σχετική ενημέρωση – πρόσκληση των φορέων τονίζεται:
«Όπως κάθε τετραετία και λίγο πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνουμε προς τιμήν του Ολυμπιακού Ιδεώδες και των Πανανθρώπινων Αξιών, εκδήλωση στη τοποθεσία «Χρηστάκης» (2.430 μ. υψόμετρο), καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν μαζί μας, όπου και θα υψώσουμε στους ουρανούς του μυθικού μας βουνού, την Ελληνική, την Αγγλική και την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, αντίστοιχα, σε ένδειξη σεβασμού για την επίσημη εκκίνηση των Αγώνων στο Λονδίνο και φυσικά για τον επίσημο σημαιοστολισμό της υψηλότερης κορυφής της Ελλάδας (Μύτικας 2.917μ. υψόμετρο)!!
Καλούμε όλους τους φορείς του Ολύμπου, όλους τους φίλους του Παγκόσμιου αυτού Μνημείου της Φύσης, όλους τους χιονοδρομικούς-ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής μας, όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Ελασσόνας καθώς και την υπόλοιπη τοπική κοινωνία, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους».
Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση θα αρχίσει στις 5.30 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, στην τοποθεσία «Χρηστάκης», όπου θα υπάρχει δωρεάν διάθεση προϊόντων με την επωνυμία (Brand Name) «ΟΛΥΜΠΟΣ», έκθεση βιβλίου με θέμα την ιστορία του Ολύμπου και του τόπου μας, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες, ποιήματα καθώς και έκθεση Φωτογραφίας. Η διαδρομή θα είναι: Ελασσόνα-Καλύβια (άσφαλτος) και στη συνέχεια προς την τοποθεσία «Χρηστάκης» (χωματόδρομος). Στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας και στο δ.δ. Ολυμπιάδας θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα.
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης: Μέλι Παπαϊωάννου / Χρυσός Χορηγός: Oξυγόνο / Αργυρός Χορηγός: Bike Park Gatziouras / Χάλκινος Χορηγός: Sante. Η εκδήλωση καλύπτεται από τους Έλληνες Διασώστες, ενώ συμμετέχει και βοηθάει Ομάδα Ελασσονιτών Εθελοντών.

Add Comment