«Φίλοι Βουνού και Δάσους» στην Τσαριτσάνη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Έντονη δραστηριότητα έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι «Φίλοι του Βουνού και του Δάσους» Τσαριτσάνης, που, ανάμεσα στα άλλα, έχουν αναδείξει την μαγική τοποθεσία «Σμίξη» της ιστορικής κωμόπολης.
Πρόσφατα, οι μαθητές-τριες των τάξεων Δ΄ και Ε΄ του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης στα πλαίσια περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, με την συμμετοχή δασκάλων των τάξεων, γονέων και μελών της ομάδας «Φίλοι του Βουνού και του Δάσους» Τσαριτσάνης, γνώρισαν και περπάτησαν στα μονοπάτια «1» και «2», παρατήρησαν και μάζεψαν διάφορα βότανα (μουντζουνιά ή λαδανιά, θυμάρι και αγριολούλουδα), στην τοποθεσία Σμίξη, ενώ θαύμασαν τις Δέσεις, παρατήρησαν τη χλωρίδα και ξεκουράστηκαν στα τραπεζοκαθίσματα, που κατασκεύασαν με περισσή φροντίδα οι εθελοντές – φίλοι του «Βουνού και του Δάσους» Τσαριτσάνης.
[wpg_thumb]
Με ανακοίνωση της, η συγκεκριμένη ομάδα υπενθυμίζει σε όλους τους πεζοπόρους της περιοχής τα αυτονόητα: «Να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό, να συντηρούν καθαρά τα μονοπάτια συμμετέχοντας και σε ομαδικές εξορμήσεις, να προστατεύουν το δάσος, να γυμνάζονται, να χαίρονται και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της φύσης». Πάντως, για περισσότερες χρηστικές πληροφορίες, τις δραστηριότητες των «Φίλων του Βουνού και του Δάσους» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους: Βαγγέλη Ζήσαρο (κιν.697-2985467), Στέφανο Τάσκα (κιν. 697-20922676) και Θανάση Βαθράκη (κιν. 697-4083557).

Add Comment