Συνεχίζονται οι ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές του Δικτύου Περραιβία

Στην εκπομπή της επόμενης Τρίτης 26 Ιουνίου 2012 η Αντ/ρχης Λάρισας κ. Ρ. Καραλαριώτου

Την 4η ,κατά σειρά ,ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή θα παρουσιάσει την επόμενη Τρίτη 26/6/2012 , και ώρα 9.30 -10.50 μ.μ. ,στο κανάλι «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τίτλο :«Ελασσόνα 1912-2012:100 χρόνια Ελευθερίας-Το χθες ,το σήμερα και το αύριο ενός θαυμάσιου τόπου».

Προσκεκλημένοι στην εκπομπή αυτή θα είναι:
1.η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρ. Καραλαριώτου ,η οποία από τον θεσμικό ρόλο που έχει ,σε επίπεδο Νομού ,αλλά και Περιφέρειας Θεσσαλίας , έχει πλήρη εικόνα και της προοπτικής ,αλλά και των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων ,από πλευράς Περιφέρειας , που πρόκειται να αλλάξουν ,προς το καλύτερο, την εικόνα μιας περιοχής ,αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας .

2. Ο Εκπαιδευτικός και Ιστορικός Ερευνητής κ. Γρ. Βέλκος , ο οποίος θα παρουσιάσει σημαντικά και σπάνια στοιχεία ,που αφορούν την ιστορία της Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Ολύμπου ,αλλά και τα σημαντικά εθνικά γεγονότα 1912 -1923 ,τα οποία καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της χώρας ,αλλά και του ελληνικού έθνους μέχρι και σήμερα .

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πιστεύει ότι οι τοπικές κοινωνίες ,όπως είναι ο Δήμος Ελασσόνας,αλλά και όλοι οι σημερινοί «Καλλικρατικοί» Δήμοι μπορούν, αλλά και οφείλουν , να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον ,αξιοποιώντας τις τεράστιες προοπτικές τους ,δίνοντας μια απάντηση στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και οικονομία .

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό και τον διπλασιασμό των συνόρων της Ελλάδας ,ως αποτέλεσμα των Βαλκανικών πολέμων, παρουσιάζει τη σειρά των ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών ,σε συνεργασία με το κανάλι «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» , οι οποίες ξεκίνησαν ,από την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 και θα συνεχιστούν ,μέχρι και τον Οκτώβριο 2012 ,την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.
Την εκπομπή που έχει τίτλο : «Ελασσόνα 1912-2012 : 100 χρόνια Ελευθερίας» , επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κ. Κυριλλίδης , την επιμέλεια VIDEO έχει ο Δημ. Λαπούσης ,ενώ η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται και από πολλά στελέχη του Δικτύου,αλλά και ανθρώπους της Επιστήμης και των Γραμμάτων .

Σημειώνεται ότι στη σειρά των ζωντανών εκπομπών ,ήδη ,έχουν κληθεί σπουδαίοι επιστήμονες και θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις , αναπτύσσοντας ,ο καθένας από την σκοπιά του ,θέματα που άπτονται της ιστορίας (1ο μέρος ) και κυρίως της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Ελασσόνας (2ο μέρος ) ,αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία της περιοχής (Όλυμπος, βιολογικά προϊόντα,αρνάκι –κατσικάκι, φέτα Ελασσόνας, κρασιά ,αρχαιολογικά μνημεία,εναλλακτικός τουρισμός κ.α΄.)

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πήρε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ως μια εκδήλωση μνήμης ,χρέους και τιμής προς την ιστορία και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν ,για να παραδώσουν στις νεώτερες γενιές ,μια ελεύθερη και περήφανη Ελλάδα.

Πληροφορίες .(Κ. Σκριάπας –Πρόεδρος Δικτύου 6974-881944), www.diktioelassonas.gr .

Add Comment