Στην Ελασσόνα ο αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Την πόλη της Ελασσόνας και το Δημαρχείο επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ. Βαγγέλης Τάβος, όπου έγινε δεκτός με θέρμη από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο.
Η συνάντηση έγινε παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Τηλέμ. Γκαμπέτα και Φώτη Τζιόκα, του δημοτ. συμβούλου κ. Νικ. Γάτσα και αντιπροσώπων των εργαζομένων από την γειτονική χώρα που ζουν και εργάζονται στην περιοχή της Ελασσόνας.
Καλωσορίζοντας τον κ. Τάβο, ο κ. Πασχόπουλος στάθηκε στην ιδιαίτερη συνεργασία που υπάρχει με τους μετανάστες της Αλβανίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι φιλήσυχοι, εργατικοί, δεν δημιουργούν προβλήματα, έχουμε πολύ καλή συνεργασία, έχουν ενσωματωθεί όλοι τους στην τοπική κοινωνία. Δεν υπάρχουν ξεχωριστά καταστήματα όπου συχνάζουν, και όλα τα καταστήματα της περιοχής είναι το ίδιο για ντόπιους και μετανάστες».
[wpg_thumb]
Ο αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, με τη σειρά του, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Αλβανικής πλευράς για την φιλοξενία και την εργασία που παρέχεται στους Αλβανούς που δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Δήμου Ελασσόνας. «Οι συμπατριώτες μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την παραμονή τους στην περιοχή της Ελασσόνας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουν ενταχθεί στην τοπική κοινωνία και που υπάρχουν σχέσεις φιλίας με τον κόσμο, που τους αγκάλιασε…», επεσήμανε με νόημα.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας κ. Βαγγ. Τάβος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστών της γειτονικής χώρας και η επίσκεψη του στην Ελασσόνα ήταν στο πρόγραμμα περιοδείας του στη χώρα μας(επισκέψεις σε Πάτρα, Κόρινθο, Μέγαρα, Αθήνα, Ελασσόνα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη).
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας έχει Ελληνική καταγωγή(από το Αργυρόκαστρο), είναι βουλευτής του LSI(Σοσιαλιστικό κόμμα), κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και ανταλλαγών μεταξύ επιχειρηματιών των δύο πλευρών για την προώθηση τοπικών προϊόντων, πρόταση που έγινε άμεσα αποδεκτή από τον αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής.
Τέλος, ως ένδειξη της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος επέδωσε στον κ. Βαγγέλη Τάβο το έμβλημα της Ελασσόνας.

Add Comment