Σαν συνηθισμένη Κυριακή, οι εκλογές στην Ελασσόνα!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε γενικά αδιάφορο κλίμα, αλλά και με έντονο το στοιχείο του εύλογου προβληματισμού για το «αύριο», και για το αν και πως θα κυβερνηθεί η χώρα μας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία και στην επαρχία Ελασσόνας.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του ενιαίου πια μεγάλου Δήμου Ελασσόνας προσήλθαν στις κάλπες κανονικά στα εκλογικά τμήματα, ενώ για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε μικρή προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών. Οι ελλείψεις καλύφθηκαν (…όσο βέβαια αυτό ήταν δυνατό) από τα αναπληρωματικά μέλη η από εθελοντές, ενώ ξεπεράστηκαν γρήγορα και με καλή πίστη τα όποια μικροπροβλήματα, με τη συνεργασία των δικαστικών αντιπροσώπων. Γενικότερα, η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά.
[wpg_thumb]
Αισθητή ήταν …η απουσία ετεροδημοτών, που …«ξέχασαν» τις εκλογές για τους όποιους λόγους τους. Λίγοι ήταν αυτοί που επέστρεψαν στην Ελασσόνα για να ψηφίσουν και να δουν από κοντά γνωστά τους πρόσωπα.
Η εικόνα που παρουσίαζε το κέντρο της Ελασσόνας, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ήταν γενικά …εικόνα σαν μια συνηθισμένη Κυριακή, αλλά με αρκετό κόσμο σε ταβέρνες, καφέ, τσιπουράδικα. Οι περισσότεροι συζητούσαν για το θέμα της ημέρας τις εκλογές. Αρκετοί μιλούσαν για τις αυτοσχέδιες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για την δημιουργία κυβέρνησης στην χώρα. Κάποιοι άλλοι είχαν επικεντρωθεί στον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στη Ρωσία, αλλά και στις εξαιρετικές δηλώσεις των ποδοσφαιριστών και του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος!
Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων των exit-polls, αρκετοί στα στέκια της πόλης σχολίαζαν…τα ενδεχόμενα μετεκλογικά σενάρια και για το νέο δικομματικό «τοπίο» της χώρας μας.

Add Comment