Με μεγάλη οργανωτική αλλά και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο τουρνουά μίνι βόλεϊ του Γ.Σ.Ε.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, που διοργανώθηκε το διήμερο 4-5/6/2011 στο κλειστό γυμναστήριο Ελασσόνας.
Οχτώ σύλλογοι, περισσότερες από 50 ομάδες και 230 παιδιά, δημιούργησαν ένα υπέροχο περιβάλλον με φωνές, πανηγυρισμούς, τραγουδάκια , αγωνιστικό ανταγωνισμό, αποδεικνύοντας σε όλους ότι το μέλλον του Θεσσαλικού βόλεϊ είναι πλούσιο και ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει τη Χώρα μας , ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ΒΟΛΕΙ, μπορεί να αποτελέσει διέξοδο αλλά και προσανατολισμό.

Το ευχάριστο και πρωτότυπο ήταν η συμμετοχή και αγοριών και μάλιστα ο Γ.Σ.Ε.Ελασσόνας συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του, με 14 αγοράκια ηλικίας 10-12 ετών, με αξιοζήλευτη αγωνιστική παρουσία!!!
Η πρώτη μέρα, κύλησε με παιχνίδια για αθλητές και αθλήτριες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, με ομάδες κυρίως, από τη ΔΕΣΚΑΤΗ και την ΕΛΑΣΣΟΝΑ..
Η δεύτερη ημέρα –που ήταν και το κυρίως πιάτο – περιείχε αγώνες για την ηλικιακή φάση της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, με 250 παιδιά από οχτώ συλλόγους, να κατακλύζουν τα 6 μικρά γηπεδάκια, και να ξεδιπλώνουν το πλούσιο ταλέντο τους.
Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 6 ομίλους των  8 ομάδων, και σε κάθε όμιλο πραγματοποιούνταν και ένα μικρό πρωτάθλημα κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, αλλά και των γονέων μέχρι και τη λήξη του τουρνουά..
Στο τέλος των αγώνων όλα τα παιδιά πιασμένα χέρι χέρι χόρεψαν το καθιερωμένο ΄΄τραινάκι΄΄ αποδεικνύοντας περίτρανα το νόημα και το μήνυμα του αθλητισμού :
΄΄ότι ο αθλητισμός ενώνει, βία και ακραίες καταστάσεις δεν έχουν θέση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό΄΄
Τις απονομές των ομάδων έκαναν:
Το Σάββατο για τις  ομάδες Γ΄ – Δ΄ Δημοτικού της Δεσκάτης  ο Δημοτικός Σύμβουλος και ¨έφορος του Βόλεϊ κος ΛΙΑΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ…
Και για την αντίστοιχη ομάδα τηςΕλασσόνας ο κος ΚΙΟΥΣΗΣ ΗΛΙΑΣ, μέλος της 5μελής επιτροπής βόλεϊ της ομάδας της Ελασσόνας…
Τη Κυριακή τις απονομές πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της ομάδας κος ΣΑΜΟΛΑΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και  ο  Δημοτικός Σύμβουλος και ¨έφορος του Βόλεϊ του Γ.Σ.Ε.Ελασσόνας κος ΛΙΑΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.
Επίσης τη Κυριακή παρευρέθηκε και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών και νυν προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κος Γιάννης Νικολάκης, τον οποίο ο Γ.Σ.Ε.Ελασσόνα,  τίμησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Με τη παρουσία του τίμησε το τουρνουά και ο  ομοσπονδιακός προπονητής υπεύθυνος των κλιμακίων ανάπτυξης κος Κουκούλης Γεώργιος..
Ο Γ.Σ.Ε.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  θάθελε να ευχαριστήσει θερμά τις ομάδες:
-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
-ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ
-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
-ΕΑΛ
-ΑΜΠΕΛΩΝΑ
-ΔΕΣΚΑΤΗ
-Α.Ο.ΣΟΥΦΛΑΡΙΩΝ
που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του , ώστε να πραγματοποιηθεί το 5ο αυτό τουρνουά και υπόσχεται ότι και το επόμενο τουρνουά θα είναι το ίδιο πετυχημένο.
Επίσης ο Γ.Σ.Ε.Ελασσόνας ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές του τουρνουά, δηλαδή την Περιφέρεια Θεσσαλίας , την ΚΕΔΕ Δήμου Ελασσόνας και την Ενωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας για την αμέριστη συμπαράστασή τους στη διεξαγωγή του 5ου Τουρνουά Μίνι Βολεϊ Ακαδημιών.
Το  τουρνουά έχει γίνει θεσμός πλέον για το Σύλλογο και τη πόλη της Ελασσόνας και αποδεικνύει πως το συγκεκριμένο άθλημα καλλιεργείται και στηρίζεται από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη για δουλειά και σε συνδυασμό με την άνοδο της ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία, καλούνται όλοι οι φίλαθλοι να βρεθούν κοντά σε αυτό το υπέροχο άθλημα και στην ομάδα ώστε και τη νέα αγωνιστική περίοδο να σταθεί επάξια  στις Εθνικές κατηγορίες.
Εξάλλου, μη ξεχνάμε, πως το βόλει και συγκεκριμένα ο Γ.Σ.Ε.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, την επόμενη χρονιά   θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελασσόνας σε Πανελλάδικό επίπεδο!!

Θέματα #ΓΣΕΕ #Ελασσόνα #μίνι βόλλεϊ #τουρνουά