Ολοκληρώθηκε η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η τουριστική ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχε σαν σκοπό να προσελκύσει τουρίστες από τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.
Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο της Περιφέρειας, επισκέφτηκε διαδοχικά την Κοζάνη, τη Φλώρινα, τη Νάουσα, τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη.
Σε όλες τις πόλεις, οι υπεύθυνοι του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας διένειμαν διαφημιστικά φυλλάδια από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που προέβαλαν τις τουριστικές δυνατότητες ολόκληρης της Θεσσαλίας και περιείχαν πληροφορίες τόσο για τις φυσικές ομορφιές, όσο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τα καταλύματα που προσφέρονται στην περιοχή μας κ.α.
Μάλιστα, στη Νάουσα και τη Βέροια, πραγματοποιήθηκαν και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων, προκειμένου να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.
Ανάλογη καμπάνια είχε γίνει και τα περασμένα χρόνια τέτοια εποχή με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς καταγράφηκε σημαντικός αριθμός αφίξεων από τη Βόρεια Ελλάδα.
Η Περιφέρεια, συνεχίζοντας μία παράδοση ετών, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ειδικά φέτος που η οικονομική κρίση βαρύνει ακόμη περισσότερο τον τομέα του τουρισμού.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι φέτος το ενδιαφέρον του κόσμου για διακοπές στην περιοχή μας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, αφού δεδομένης της οικονομικής κρίσης όλοι αναζητούν κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς, κυρίως για τις οικογενειακές τους διακοπές..
Η Περιφέρεια θεωρεί ότι η περιοχή μας έχει πολλά περιθώρια να αποκομίσει τουριστικό μερίδιο από τη Μακεδονία η οποία είναι μια αξιόλογη αγορά.
Έτσι, πρόθεσή της είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ατού της Θεσσαλίας και να τα κάνει ευρύτατα γνωστά σε ένα πλήθος ανθρώπων που αγνοούν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει τουριστικά η περιοχή μας .

Add Comment