Έργα 20 εκατ. και πλέον ευρώ στην Ελασσόνα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ
ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Του Γιάννη Μουκίδη

«Έργα άνω των 20 εκατομμυρίων και πλέον ευρώ, συνολικά, υλοποιούνται στο Δήμο Ελασσόνας, με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση τους για να αρχίσουν και για να ολοκληρωθούν…». Αυτό επεσήμανε, χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, σε ευρεία σύσκεψη αιρετών και φορέων, που έγινε στο Δημαρχείο Ελασσόνας.
Τον κ. Αγοραστό συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Λιάπης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Μαμάρα, Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, Αθαν. Παιδής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ κ. Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
Στην εισηγητική του ομιλία, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος στάθηκε, αρχικά, στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και έχει ως αποτέλεσμα την προώθηση των έργων στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Πασχόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής που χρήζουν άμεσης επέμβασης καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα στον κ. Αγοραστό. Ανάμεσα τους: η προώθηση του θέματος του Ολύμπου, το Φράγμα Αγιονερίου, η παράκαμψη Ελασσόνας και η σύνδεση με την ΠΑΘΕ, η απορρύπανση του Ελασσονίτη ποταμού, η παράδοση στον Δήμο των κατασκηνώσεων του Κοκκινοπηλού, η ολοκλήρωση του Αναδασμού και των παράλληλων έργων, τα προϊόντα ΠΟΠ Ελασσόνας και η Γιορτή Φέτας, καθώς και το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την ακαταλληλότητα του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Παίρνοντας τον λόγο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, αφού εκθείασε «τον ασυνήθιστα υψηλό δείκτη συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμο Ελασσόνας», υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα:
«Είναι η εποχή της συνεργασίας, της υπευθυνότητας, της σοφίας, της αποτελεσματικότητας, της μη απραξίας. Γνωρίζουμε καλά πως βιώνουμε δύσκολες εποχές. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αποστασιοποιηθήκαμε από τα προβλήματα. Είμαστε μέσα στα προβλήματα με αρχές, με σοβαρότητα, με ευαισθησίες. Η κατάσταση είναι δραματική. Ολοένα και λιγοστεύουν τα χρήματα και για έργα. Παρ΄ όλα αυτά, έργα άνω των 20 εκατομμυρίων και πλέον ευρώ, συνολικά, υλοποιούνται στο Δήμο Ελασσόνας, με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση τους για να αρχίσουν και για να ολοκληρωθούν. Γιατί υπάρχει αγαστή συνεργασία και σοβαρότητα. Είμαστε ανατρεπτικοί, με διεκδικήσεις. Ό,τι έργο υπάρχει με έτοιμη μελέτη, το εντάσσουμε. Το θέλει η ίδια η κοινωνία, που έχει ανάγκες. Κάθε νέο έργο σημαίνει χρήματα στην αγορά, νέες θέσεις εργασίας».
Ανάμεσα στα έργα που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή για τον Δήμο Ελασσόνας, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε: στην ολοκλήρωση του Δικτύου Αποχέτευσης Κρανιάς, στην κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης Τσαριτσάνης, στις γεωτρήσεις του Δήμου(τηλεχειρισμός), στην προμήθεια υλικού για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, στην ψηφιακή προβολή του Ολύμπου.
Στα συνεχιζόμενα έργα στάθηκε: στην Μεταφορά του Νερού του Κεφαλοβρύσου, στο υπόλοιπο της Αποχέτευσης Ελασσόνας, στις αποκαταστάσεις των οδών, σε διαγραμμίσεις και σημάνσεις του οδικού δικτύου, στον δρόμο προς το μοναστήρι του Βαλέτσικου(Τσαριτσάνη), στην ασφαλτόστρωση των δρόμων Λιβάδι-Σαραντάπορο και Βερδικούσια-Λογγά(μέσω του προγράμματος «Πίνδος»), στην ολοκλήρωση μελέτης για συντήρηση γεφυρών σε Βλαχογιάννι και Δρυμό, στη δημοπράτηση παράλληλων έργων του αναδασμού Βαλανίδας, κ.ά.
Ο κ. Αγοραστός, ακόμη, έκανε λόγο για «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τον Όλυμπο», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο, ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον Όλυμπο, ένα μπούσουλα, για το τι πρέπει να κάνουμε για το μυθικό βουνό…».
Σε σύντομη παρέμβαση της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Καραλαριώτου ανέφερε: «Μέσα στην ακυβερνησία της χώρας, ο κόσμος έχει αφήσει τις όποιες ελπίδες του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε σχέση με πέρυσι, ως Περιφέρεια έχουμε μείωση χρημάτων 45% . Τα οδικά έργα πήγαν πίσω. Υπάρχουν συντηρήσεις έργων. Σε όλο το νομό έχουμε πολλά προβλήματα καταπτώσεων – κατολισθήσεων».
Παρόντες στην χθεσινή σύσκεψη, από πλευράς Ελασσόνας, ήταν οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Τηλ. Γκαμπέτας, Γ. Παπαδόπουλος, Φ Τζιόκας, Χαρ. Τσιουβελακίδης, Ν. Καψάλης, Ι. Τσούτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων.
Μετά την σύσκεψη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλαριώτου και οι περιφερ. σύμβουλοι επισκέφθηκαν…υπό βροχή τα συνεχιζόμενα(με εντατικούς ρυθμούς) έργα ασφαλτόστρωσης στον παραποτάμιο δρόμο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας, το Θέατρο «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» και το παλαιό κτίριο του 1ου Δημοτ. Σχολείου Ελασσόνας.

Add Comment