Γλέζος: «Η Γερμανία να μας δώσει τις οφειλές του πολέμου»

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ!»

Του Γιάννη Μουκίδη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο «Φαντασία» της Ελασσόνας, προχθές το βράδυ, με την παρουσία του αειθαλούς ιστορικού στελέχους της Αριστεράς κ. Μανώλη Γλέζου.
Ανοίγοντας μια νέα πρακτική, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πλαισιωμένος από τοπικά στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να μην απευθύνει λόγο, αλλά απάντησε στις ποικίλες ερωτήσεις του ακροατηρίου, που για 2 και πλέον ώρες είχε καθηλωθεί από τις απαντήσεις και τις τοποθετήσεις του προσκεκλημένου.
[wpg_thumb]
Κάποιες από τις τοποθετήσεις του κ. Γλέζου:
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πρέπει να κάνουμε κουβέντα με τον καθένα. Εμείς λέμε πως θα κυβερνήσει ο λαός, όχι η Αριστερά. Χρειάζεται να πειστεί ο πολίτης, να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να μη χάσει αυτή την ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια μοναδική ευκαιρία, που μας σπρώχνει ο ίδιος ο λαός. Θέλουμε ο λαός να είναι εξουσία. Αν δεν αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, χαθήκαμε σαν λαός και σαν έθνος.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Είμαστε εναντίον ενός καινούργιου φαινομένου: οι ιμπεριαλιστές κατάφεραν να σταματήσουν τον μεταξύ τους πόλεμο, ενώθηκαν και έφτιαξαν το παγκόσμιο κράτος. G8,G20. Ένωση σε ένα παγκόσμιο κράτος, που κάνει πόλεμο εναντίον των κρατών. Εννοούμε την «παγκοσμιοκρατία». Βρισκόμαστε σε ένα καινούργιο καθεστώς. Είναι οι κυρίαρχοι της γης. Όποιος αντιστέκεται(κράτη και πολίτες) πρέπει να εξαφανιστεί. Η «παγκοσμιοκρατία» έχει καταπληκτική, φοβερή ικανότητα, πλαστικότητα που δεν έχει η Αριστερά(…«είναι μια από τις αδυναμίες που έχουμε»), συμπεριφέρεται ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε χώρα, σου δίνει τη δυνατότητα πως τάχα ακούγεται η γνώμη σου, αλλά ποτέ δεν αξιοποιείται.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουμε μια καινούργια πορεία για όλους τους λαούς, πως υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να αποδείξουμε σήμερα σ΄ όλη την ανθρωπότητα πως ξεκινάει η εξουσία του λαού που πρέπει να γίνει παράδειγμα. Δεν πάω να βελτιώσω το καθεστώς, να το μακιγιάρω, να το ομορφύνω, να ξεγελάσω τον κόσμο. Μιλάμε για ανατροπή. Χρειάζεται θεσμική τακτοποίηση των πάντων.
ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ: Εάν ο λαός μας δώσει την εμπιστοσύνη του, θα κάνουμε λογιστικό έλεγχο και θα βρούμε την άκρη. Ζητάμε να μας πούνε ως χώρα σε ποια κράτη, σε ποιες εταιρίες οφείλουμε.
ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ: Το 1824 συνήφθη το πρώτο δάνειο για την χώρα μας και εξοφλήθηκε …πριν 12 χρόνια! Δεν υπάρχει κανένα δάνειο. Τα έχουμε ξεπληρώσει όλα. Για ποιό λόγο πρέπει οπωσδήποτε να δανειζόμαστε; Τα δάνεια μετατρέπουν τους ανθρώπους σε δούλους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Την κρίση δεν την προκάλεσε ο λαός, αλλά …κόψαμε από το λαό συντάξεις και μισθούς. Από τη σωστή διαχείριση εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα χρήματα και τα λεφτά για ανάπτυξη της χώρας. Όσο για τις καταθέσεις: δεν έχουμε το δικαίωμα να δεσμεύσουμε καμιά περιουσία των Ελλήνων. Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή διαχείριση δημοσιονομικού τομέα και λειτουργικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Υπάρχει διασπάθιση δημόσιου χρήματος από ημέτερους των δύο κομμάτων, που κυβέρνησαν. Αργόμισθοι, υψηλόμισθοι, πολυθεσίτες. Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή οικονομική διαχείριση, όλα αυτά που μας οφείλουν οι Γερμανοί, μείωση στρατιωτικών δαπανών. Και αν χρειαστεί, να κάνουμε ένα εσωτερικό δάνειο από το λαό, που θα φροντίσει ο ίδιος ο λαός να το εξοφλήσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Σοβαρό πρόβλημα. Ο κόσμος δεν ξέρει καν τι είναι αυτό. Η κατάσταση με τους μετανάστες την έδωσε ποσοστό στις εκλογές. Ο Μιχαλολιάκος δεν γίνεται να αντικαταστήσει το κράτος. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Δεν ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή στο συγκεκριμένο θέμα. Αφήσαμε τη Χρυσή Αυγή να κάνει τον προστάτη στον κόσμο. Γιατί αφήσαμε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση στις λαϊκές συνοικίες; Γιατί δεν θίγουμε από την αρχή τις αιτίες που άρχισε το φαινόμενο; Γιατί εμείς να μην κάνουμε το σωστό; Θα έχουμε συνέχεια μετανάστες.
Καθαρή λύση: ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους για να φύγουν από τη χώρα. Για να γίνει το πρόβλημα παγκόσμιο. Αντί για στρατόπεδα συγκέντρωσης, χώροι υποδοχής. Για να «ξεμπροστιάσουμε» τη Χρυσή Αυγή!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαστε οπαδοί του Διευθυντηρίου της Ευρώπης, της Commission. Ανήκουμε στην Ευρώπη, είμαστε Ευρωπαίοι και θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε το υπάρχον καθεστώς, να αλλάξει το Διευθυντήριο. Η Ευρώπη είναι Ελληνικό όνομα. Δεν θα τους χαρίσουμε την Ευρώπη. Αμάν πιά…!!
ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ: Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Δεν έχουμε ακόμη ξεκαθαρίσει ως ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι είναι 2 διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει διάσταση απόψεων.
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν αρνούμαστε το διάλογο. Δεν είμαστε εμείς που θα ζητήσουμε διαπραγμάτευση για το μνημόνιο. Αυτοί θα έρθουν να διαπραγματευθούν μαζί μας.
ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Να μας δώσουν οι Γερμανοί αυτά που έπρεπε να μας πληρώσουν για τις ζημιές του πολέμου. Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ είναι αυτά που μας οφείλουν. Η Γερμανία εξόφλησε όλα τα αναγκαστικά δάνεια …εκτός από την Ελλάδα! Ζητάμε να μας επιστρέψουν αυτά που μας οφείλουν. Άλλωστε στο μνημόνιο κάνουν λόγο για μη συμψηφισμό του χρέους, κάτι που δείχνει πως υπάρχει αναγνώριση των οφειλών που έχουν προς την Ελλάδα. Είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί. Έπραξαν ανοσιουργήματα εις βάρος της ανθρωπότητας και μας οφείλουν πολλά από τον Παγκόσμιο πόλεμο.

Add Comment