Νέα άσφαλτος στον «ταλαιπωρημένο» δρόμο της Ελασσόνας

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Τρέχουν» – εδώ και λίγες ημέρες – έργα ασφαλτόστρωσης στην πόλη της Ελασσόνας, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πιο συγκεκριμένα, άρχισαν και συνεχίζονται σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης στην παραποτάμια οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, στην πόλη της Ελασσόνας, στον …«ταλαιπωρημένο»(…με πολλές ζημιές) δρόμο, όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες οχήματα, μικρά και μεγάλα, ουσιαστικά όλη η κυκλοφορία του εθνικού οδικού δικτύου Ελασσόνας – Κοζάνης(…από την Κεντρική προς τη Βόρεια Ελλάδα). Οι εργασίες προβλέπουν την αφαίρεση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητος(«φρεζάρισμα») και η αντικατάσταση με νέο ασφαλτοτάπητα.
[wpg_thumb]
Ουσιαστικά, ξεκίνησε το έργο συντήρησης – βελτίωσης του κεντρικού παρακαμπτηρίου άξονα στο τμήμα Α/Κ Γυρτώνης –Τύρναβος – Ελασσόνα(μέσω Μελούνας) – Μ. Ελευθεροχώρι – όρια νομού Κοζάνης και στο τμήμα Μ. Ελευθεροχώρι έως όρια ν. Πιερίας και συντήρηση του κεντρικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα Α/Κ Γυρτώνης – Τύρναβος – Ελασσόνα(μέσω Μελούνας) – Μ. Ελευθεροχώρι – όρια νομού Κοζάνης και στο τμήμα Μ. Ελευθεροχώρι – όρια νομού Πιερίας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει την διάστρωση με νέο ασφαλτικό τάπητα αρκετών τμημάτων στη γνωστή θέση «Μελούνα» και σε πολλά άλλα τμήματα της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Κοζάνης. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει νέα τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων ασφαλείας σε πολλά σημεία τμημάτων Εθνικών οδών της περιοχής Ελασσόνας, αλλά και αντικατάσταση των ήδη κατεστραμμένων. Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει διαγράμμιση της Νέας Εθνικής Οδού Τυρνάβου – Ελασσόνας, της Ε.Ο. Ελασσόνας – όρια νομών Λάρισας Κοζάνης και Ε.Ο. Ελασσόνας – όρια νομών Λάρισας Πιερίας.
Πάντως, μετά την ταλαιπωρία και τις μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Ελασσόνας, λόγω της υποχρεωτικής διέλευσης των οχημάτων (…εναλλακτική οδός – πέρασμα) στο κατά καιρούς κλείσιμο των Τεμπών και τις συνεχείς εύλογες διαμαρτυρίες του κόσμου και των φορέων της περιοχής, είναι θετικό πως μετά από αυτές τις εργασίες και την καθημερινή συντήρηση των δρόμων από συνεργείο του Κλιμακίου Ελασσόνας της Διεύθ. Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι δρόμοι της Επαρχίας Ελασσόνας γίνονται πιο ασφαλείς, χωρίς να …«υποφέρουν» οχήματα και οδηγοί.

Στο σχεδιάγραμμα φαίνεται το τμήμα του έργου εντός Ελασσόνας…

Add Comment