Διαμαρτυρία του Συλλόγου γονέων Ειδικού σχολείου

ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς του ειδικού σχολείου Γαλανόβρυσης για την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης και μάλιστα προς κάθε κατεύθυνση: δ/νση α/θμιας εκπαίδευσης, εκπ/κή περιφερειακή δ/νση Θεσσαλίας, υπουργείο παιδείας κλπ.
Για πολλαπλή φορά βιώνουμε το γεγονός να λείπει θέση δασκάλου ξαφνικά από το σχολείο και ένα ολόκληρο τμήμα μαθητών με αναπηρία να βρίσκεται εντελώς στον αέρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι από την ίδρυση του σχολείου έως σήμερα καταβλήθηκε καταπληκτική προσπάθεια από εκπαιδευτικούς, γονείς και την τοπική κοινωνία για να σταθεί στην περιοχή μας με αξιοπρέπεια αυτό το σχολείο ειδικής αγωγής που εξυπηρετεί όλη την περιφέρεια Ελασσόνας και μάλιστα με ιδιαίτερα πρωτοποριακά προγράμματα και εφαρμογές για τα ελληνικά δεδομένα.
Η δικαιολογία αυτή τη φορά από τους «υπεύθυνους» ήταν ότι επειδή ο κύριος Χουλιαρός, σαν προϊστάμενος του σχολείου όλα αυτά τα χρόνια, ανέλαβε πλέον προϊστάμενος στο ΚΕΔΔΥ Ν. Λάρισας, (δηλ κέντρο αξιολόγησης και υποστήριξης μαθητών με δυσκολίες και αναπηρίες του νομού) και έτσι προέκυψε μια κενή θέση στο σχολείο για το οποίο η α/θμια ήταν ενήμερη από πριν τα Χριστούγεννα ότι θα συνέβαινε.
Μας είπαν λοιπόν ότι στάθηκε αδύνατο να βρεθεί δάσκαλος, ήρθε κάποιος για λίγο και έφυγε, έτσι εντελώς στα ξαφνικά ( που ζούμε τέλος πάντων) και η δήλωση για το θέμα από τον δ/ντή α/θμιας ήταν ότι καλύτερα θα ήταν να μην αναλάμβανε τη νέα θέση ο πρώην προϊστάμενος του σχολείου για να μη βρεθούμε σε τέτοια δύσκολη θέση να ψάχνουμε για ΜΙΑ θέση δασκάλου! Ε! τι να πει πλέον κανείς, αυτό και αν είναι ανήκουστο!
Καταλήγουμε λοιπόν ξανά στο ότι:
Ένας χώρος, όπως η αναπηρία, που θα έπρεπε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων και ιδιαίτερα σήμερα, είναι παντελώς απαξιωμένος.
Η κοινή γνώμη πρέπει να ενημερωθεί για όλα αυτά ώστε να έχει άποψη για το τι σημαίνει εκπαίδευση και ειδική αγωγή.
Οι γονείς αβοήθητοι και χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία ελπίζουν για το καλύτερο για τα παιδιά τους και την αποκατάσταση αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούν. Κάθε χρόνο τα σχολεία αρχίζουν όπως όπως χωρίς το κατάλληλο ειδικό προσωπικό και σταθερούς δασκάλους στις θέσεις τους με σταθερό σημείο αναφοράς ώστε οι μαθητές να βοηθιούνται έχοντας σταθερό πρόγραμμα και αγωγή.
Η εργασία στο χώρο ειδικής αγωγής επαφίεται καθαρά στη διάθεση των όσων εκπαιδευτικών ενδιαφέρονται να αποδώσουν και όχι στο αναλυτικό πρόγραμμα ή επιστημονικότητα
Στη β/θμια εκπ/ση υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις που οι μαθητές πρέπει να μετακινούνται στα ΤΕΕ και ΕΕΕΚ ειδικής αγωγής πολύ μακριά έτσι ώστε να προτιμούν πολλές φορές να μένουν σπίτι παρά να ταξιδεύουν ώρες για να φτάσουν στον υποτιθέμενο χώρο εκπ/σης χωρίς καν ειδικό προσωπικό ή χώρους.
Αναρωτιέμαι: Οι αρχαίοι Έλληνες μας άφησαν μια φιλοσοφία και μια σοβαρή θέση στην κόσμο αυτό. Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες για τι ακριβώς διακρινόμαστε???
Πάντως όχι για την ευαισθησία μας στη δυσκολία και αναπηρία και είναι προφανές ότι διαφεύγει εντελώς απ όλους ότι έχουμε όλοι μας και τα παιδιά μας τα ίδια ακριβώς δικαιώματα σ αυτόν τον κόσμο.
Υπογράφεται από:
«Σύλλογος γονέων του ειδικού σχολείου Γαλανόβρυσης- Ελασσόνας»

Add Comment