Νίκη – βήμα του Οικονόμου για τα «πλέι οφ»

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ ΜΕ 1-0
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΟΥΣΗ

Του Γιάννη Μουκίδη

Νίκη – χρυσάφι για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, που κατάφερε να κατατοτροπώσει τον δυνατό Τηλυκράτη Λευκάδας με 1-0. Μπροστά σε εκατοντάδες φιλάθλους, η ομάδα της Τσαριτσάνης κατάφερε να κερδίσει το ντέρμπι της Γ΄ Εθνικής και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή της ομάδας στους αγώνες «πλέι οφ»(για την άνοδο στη Β΄ Εθνική).
[wpg_thumb]
Φάσεις – γκολ:

4΄: Σουτ, από καλή θέση, του Θανέλα της Λευκάδας και η μπάλα ψηλά άουτ.
8΄: Ευκαιρία για τον Οικονόμο, όταν κεφαλιά του Παλάσκα αποκρούεται πάνω στη γραμμή του τέρματος.
9΄: Σουτ – πλασέ του Θανέλα και η μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας της τσαριτσάνης.
11΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Νάκο των φιλοξενουμένων και ο Πίτκας με ωραία προσπάθεια αποκρούσει σωτήρια.
15΄: Ωραίο πλασέ του Οικονόμου των γηπεδούχων και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ.
29΄: Πολιορκία της εστίας του Τηλυκράτη και αλλεπάλληλα σουτ των Νικούλη και Μπανούση αποκρούονται από πόδια αμυντικών.
41΄: Ωραίο σουτ του δραστήριου Νάκου υποχρεώνει τον τερματοφύλακα Πίτκα να μπλοκάρει σωτήρια.
46΄: Κόρνερ από τους γηπεδούχους και η δυνατή κεφαλιά του Τσιανάκα φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σταυράκη.
48΄: Εξαιρετική προσπάθεια της Τσαριτσάνης, η κεφαλιά του Παλάσκα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, και στην επιστροφή της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο την τελευταία στιγμή πέφτει και μπλοκάρει σωτήρια ο Σταυράκης.
50΄: Σέντρα του Πρικάκη βρίσκει τον Μπανούση, που με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.
52΄: Ο Παλάσκας δίνει τη μπάλα στον Μπανούση, που αναστατώνει την άμυνα της Λευκάδας, και ανατρέπεται. Έντονες οι διαμαρτυρίες των Τσαριτσανιωτών, που ζητούν το εμφανές πέναλτι. Ο διαιτητής αντί αυτού δείχνει κίτρινη κάρτα στον Μπανούση για «θέατρο».
66΄: Γεμάτος συνδυασμός του Οικονόμου Τσαριτσάνης, η μπάλα φτάνει στο νεαρό Παπακων/νου, που σουτάρει και στέλνει τη μπάλα άουτ.
69΄: Νέες διαμαρτυρίες της Τσαριτσάνης για «χέρι» του Ιασωνίδη. Ο διαιτητής διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
71΄: Κεφαλιά από καλή θέση του Παπαϊωάννου και ο γκολκίπερ της Λευκάδας μπλοκάρει.
79΄: Σουτ του Συμελίδη των φιλοξενουμένων και η μπάλα άουτ.
84΄: Από δεξιά σέντρα του Παπακωνσταντίνου και, μέσα σε σώματα, ο Μπανούσης με κεφαλιά γράφει το 1-0, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Στο σημείο αυτό διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή οι παίκτες του Τηλυκράτη, υποστηρίζοντας ό,τι έγινε φάουλ. Όμως ο Δραμινός διαιτητής έδειξε τη σέντρα.
89΄: Κεφαλιά του Κατσίκη του Τηλυκράτη και ο Πίτκας απέκρουσε σωτήρια.

Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία των κ.κ. Δ. Πράσατζη, Γ. Χατζηνάκου(Δράμας), Δ. Παπακύπη(Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ(Γ. Καλτέκης): Πίτκας, Καραγιάννης, Πρικάκης(75΄ Πούτας), Οικονόμου, Τσιανάκας, Λεβνάίτς, Μπανούσης, Νικούλης(64΄ Κέρης), Παλάσκας, Κουλτσιάκης(46΄ Παπακωνσταντίνου), Παπαίωάννου
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Ανδρ. Παντζιαράς): Σταυράκης, Ρούσσης, Νάκος(76΄ Θέραπος), Ιασωνίδης, Πουταχίδης(84΄ Κόκκαλης), Θανέλας, Καταγής, Συμελίδης, Παπανίκου(53΄ Κατσίκης), Καραγιαννίδης, Αχείμαστος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Γιώργος Καλτέκης(Οικονόμος Τσαριτσάνης): Να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα. Στο β΄ ημίχρονο, πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα με το δοκάρι που είχαμε. Στα περισσότερα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας δίνονται σκληρές μάχες…πέφτουν κορμιά. Και τα τελικά αποτελέσματα συνήθως είναι «under». Δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία, δεν μπαίνω σ΄ αυτή τη διαδικασία, είναι αρχή μου. Έχουμε συμπληρώσει κοντά στους 11 μήνες μαζί με τα παιδιά, διάστημα αρκετό να κουραστεί η ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, στον κόσμο για την ποιότητα του(όχι ακρότητες, όχι βρισιές). Σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς δείξαμε πως είμαστε φιλόξενοι. Όλη η Ελασσόνα, αυτοί που ασχολούνται, ήταν στο γήπεδο. Για το γκολ, θα δω το βίντεο και θα πω τη γνώμη μου. Πιστεύω πως ήταν λάθος του τερματοφύλακα.

Ανδρέας Παντζιαράς(Τηλύκράτης Λευκάδας): Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Είχαμε ένα δύσκολο τριήμερο με αγώνες. Είναι λίγο το «ρόστερ» του Τηλυκράτη, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει είναι πολύ σημαντικό. Οι ποδοσφαιριστές μου είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Απλά, κάποια στιγμή πρέπει να σκοράρεις. Θεωρώ ότι ο τρόπος που χάσαμε είναι άδικος. Στην επίμαχη φάση του γκολ, ο ποδοσφαιριστής μας σηκώνεται και βλέπουμε ο αντίπαλος να του κατεβάζει το χέρι. Διαιτητής και επόπτης κοιτάζονται για λίγα δεύτερα και δείχνουν γκολ. Για το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι, έχετε όλοι άποψη. Τον Μπανούση τον είχα παίκτη. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στο συνάδελφο προπονητή και στην ομάδα της Τσαριτσάνης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

Παλάσκας(Οικονόμος): Δίνω συγχαρητήρια στους αντιπάλους. Η Λευκάδα είναι μια έντιμη ομάδα. Θέλαμε αυτό το παιχνίδι και καταφέραμε να το κερδίσουμε. Εγώ ήρθα μετά στην ομάδα. Παίξαμε πολλούς αγώνες. Υπομονή. Θα δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Στον επόμενο αγώνα της ομάδας, προσκαλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας ενισχύσει. Όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης για εμάς. Καλό κουράγιο και στην αντίπαλη ομάδα.

Σταυράκης(Τηλυκράτης): Θέλαμε τους τρεις βαθμούς στην Τσαριτσάνη. Δεν το πετύχαμε. Έγινε έγκλημα σήμερα. Ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό φάουλ σε βάρος μου. Είναι άδικο να στερείς μ΄ αυτό τον τρόπο μια καλή προσπάθεια και πορεία. Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Εύχομαι να μην ξαναπετύχω τέτοιες διαιτησίες στο μέλλον.

Add Comment