Σκεπτικισμός στις εκλογές της Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε ήρεμο έως και …αδιάφορο κλίμα, με έντονο το στοιχείο του σκεπτικισμού για το «αύριο», πραγματοποιήθηκε η Κυριακάτικη εκλογική διαδικασία και στην επαρχία Ελασσόνας.

[wpg_thumb]
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του ενιαίου πια μεγάλου Δήμου Ελασσόνας(πρώην Δήμων Ελασσόνας, Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Ποταμιάς, Αντιχασίων, Λιβαδίου και πρώην Κοινοτήτων Τσαριτσάνης, Βερδικούσιας, Καρυάς), προσήλθαν στις κάλπες κανονικά στα εκλογικά τμήματα, ενώ για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε ιδιαίτερα μικρή προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών. Οι ελλείψεις καλύφθηκαν «εκ των ενόντων» (…όσο βέβαια αυτό ήταν δυνατό) από τα αναπληρωματικά μέλη η από εθελοντές, ενώ ξεπεράστηκαν γρήγορα και με καλή πίστη τα όποια μικροπροβλήματα, με τη συνεργασία των δικαστικών αντιπροσώπων. Γενικότερα, η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά χωρίς «παρατράγουδα».
Ιδιαίτερα αισθητή ήταν …η απουσία ετεροδημοτών, που «αγνόησαν» τις εκλογές για τους όποιους λόγους. Λίγοι ήταν αυτοί που γύρισαν στην Ελασσόνα για να ψηφίσουν και να δουν από κοντά συγγενείς και φίλους. Έγκυρες πηγές κομμάτων μιλούσαν για την εμφανή αδιαφορία των ετεροδημοτών να μετακινηθούν με μισθωμένα λεωφορεία.
Η εικόνα που παρουσίαζε το κέντρο της Ελασσόνας, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ήταν γενικά εικόνα «της Κυριακής των εκλογών». Ταβέρνες, τα καφέ, τα τσιπουράδικα με αρκετό κόσμο, που συζητούσε, ανέλυε, «κατέθετε» στο τραπέζι …αυτοσχέδιες δημοσκοπήσεις, μιλούσε για τους νικητές των εκλογών και την δύσκολη για την χώρα «επόμενη ημέρα».
Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων των exit-polls, αρκετοί στα στέκια της πόλης σχολίαζαν …τον «σεισμό» και την αλλαγή σκηνικού που έφερε η κάλπη και τα ενδεχόμενα μετεκλογικά σενάρια.

Add Comment