Το 1ο Ιστορικό Ράλλυ «ΟΛΥΜΠΟΣ» στην Ελασσόνα

 12-13 Μαΐου 2012

Συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τις Λέσχες του Βόλου και Θεσσαλονίκης

Το 1ο Ιστορικό Ράλλυ Κλασσικών Οχημάτων «ΟΛΥΜΠΟΣ» είναι πλέον γεγονός και πρόκειται να διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο στις 12-13 Μαΐου 2012 στην Ελασσόνα και στον Όλυμπο, ταξιδεύοντας μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό σε όλο τον κόσμο , συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχουν ως όνειρο  ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο, με τις  μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις της φύσης.

[wpg_thumb]

Έτσι μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στις πανέμορφες πλαγιές του Ολύμπου   ετοιμάζουν  να πραγματοποιήσουν μέλη Συλλόγων και Λεσχών , που ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου ,αλλά και παλιών μοτοσυκλετών ,που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.
Συγκεκριμένα ,το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Μαΐου 2012 το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας(ΠΕ Λάρισας)  και του Δήμου Ελασσόνας,  σε συνεργασία με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου  (ΛΕΚΟΒ) και τον  Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος( ΣΙΑΒΕ ) , διοργανώνουν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,μια πρωτότυπη ανάβαση στο μυθικό βουνό.

Έτσι ,εκατοντάδες φίλοι του κλασσικού οχήματος , θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία  των τοπικών φορέων της Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας  ,που περιλαμβάνει όχι μόνο την γνωριμία με τον Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής (Περραιβική Τριπολίτιδα, Βυζαντινά Μνημεία) )  ,αλλά και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά  (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα(Βιολογικά κρασιά κ.ά. ).
Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας .
Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα ,θα αποτελεί το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων ,ενώ η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
1η μέρα –Σάββατο 12 Μαΐου 2012:
ΠΡΩΪ :Λάρισα (PANTHEON PLAZA-Συγκέντρωση Οχημάτων –Τεχνικός Έλεγχος -Εκκίνηση)  , Τύρναβος,Δαμάσι,Μεσοχώρι,Δομένικο, Γαλανόβρυση, Στεφανόβουνο, ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ανασυγκρότηση-Έκθεση αυτοκινήτων)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ:  Ελασσόνα,Καλλιθέα,Ολυμπιάδα, Σπαρμός,Κρυόβρυση – Συκαμινέα – Καρυά –Π. Παντελεήμονας-Ν. Παντελεήμονας  – Πλαταμώνας (Διανυκτέρευση) .
2η μέρα –Κυριακή 13 Μαΐου 2012:
Πλαταμώνας-Λεπτοκαρυά-Καρυά,Συκαμινέα-Κρυόβρυση-Πλατανόδασος (ενδιάμεση στάση)-Σπαρμός-Ολυμπιάδα,Καλλιθέα –ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Τερματισμός –Έκθεση αυτοκινήτων- Απονομές) .
Το λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Add Comment