Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν. Λάρισας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 11 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι 11 υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν. Λάρισας παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, από τα μέλη της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας Μάνθο Σαρρή και Τάκη Γιαλαμά.
Αυτοί, κατ’ αλφαβητική σειρά, είναι οι:
1. Ανδριοπούλου Ελένη (σχεδιάστρια μόδας, άνεργη),
2. Αντωνίου Νέστωρας (υπάλληλος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας),
3. Γελαλής Δημήτρης (οικονομολόγος, τ. πρόεδρος ΠΤ ΟΕΕ Θεσσαλίας),
4. Γκόγκος Γιώργος (πολιτικός μηχανικός),
5. Διώτη Ηρώ (οικονομολόγος, απερχόμενη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας),
6. Κολτσίδα Δανάη (δικηγόρος),
7. Κουτσοδόντης Νίκος (οικονομολόγος-λογιστής),
8. Κουτσοκέρας Θανάσης (οικονομολόγος),
9. Μακατού Κρυσταλλία (δημοτική υπάλληλος),
10. Μπατσίλας Γιάννης (δικηγόρος, νομικός σύμβουλος ΕΡΤ ΑΕ) και
11. Χατζηκρανιώτης Αλέκος (πρώην υπάλληλος ΕΑΣ Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, τ. αντιδήμαρχος Τυρνάβου).

 

Στη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Λάρισα θα βρεθεί την επόμενη Τρίτη 1η Μαΐου το απόγευμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας.
Ο χώρος και η ώρα της συγκέντρωσης θα γνωστοποιηθούνε με νεότερη ανακοίνωση.

 

Στη Β’ Δ.Ο.Υ. Λάρισας υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ν. Λάρισας

Τη Β’ Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Λάρισας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 23/4 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν. Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, Ηρώ Διώτη, Δανάη Κοτσίδα και Θανάση Κουτσοκέρα.
Εκεί το κλιμάκιο διένειμε υλικό στους εργαζομένους της Δ.Ο.Υ. καθώς και στους συναλλασσόμενους πολίτες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους το θέμα των περικοπών, τους ιδιώτες ελεγκτές καθώς και θέματα που άπτονται της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος.

 

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Η. ΔΙΩΤΗ – Λ. ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

Προτεραιότητα στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών με μυασθένεια Gravis

Την τροποποίηση και συμπλήρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 50/96, ώστε να δίνεται προτεραιότητα στις μεταθέσεις/τοποθετήσεις και αποσπάσεις σε εκπαιδευτικούς πάσχοντες από το σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα της Μυασθένειας Gravis (MG), όπως συμβαίνει και με άλλες ειδικές κατηγορίες, ζήτησαν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτη, οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.
Σε αυτή αναφέρουν: «Την άμεση βελτίωση του Προεδρικού Διατάγματος 50/1996 (ΦΕΚ 45/8-3-1996 τ. Α’, όπως συμπληρώθηκε/τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/97 και το Π.Δ. 39/98), προκειμένου να διευρυνθούν οι ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 και να περιληφθούν και οι πάσχοντες από το σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα της Μυασθένειας Gravis (MG – βαριά μυασθένεια) εκπαιδευτικοί, έχει επανειλημμένα αιτηθεί με έγγραφά του ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος.
Η MG είναι μια αυτοάνοση κινητική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μυϊκή κόπωση, η οποία χαρακτηρίζεται από σπανιότητα, καθώς προσβάλλει 14 άτομα στις 100.000. Συγκεκριμένοι μύες όπως αυτούς που ελέγχουν το μάτι και την κίνηση των βλεφάρων, τις εκφράσεις του προσώπου, το μάσημα, την ομιλία και την κατάποση, συχνά αλλά όχι πάντοτε, επηρεάζονται από την πάθηση. Οι μύες που ελέγχουν την αναπνοή και την κίνηση του σβέρκου και των άκρων μπορεί επίσης να επηρεαστούν».
Οι βουλευτίνες επισημαίνουν ότι το ΠΔ 50/96 προβλέπει ότι κατά τις μεταθέσεις/τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λειτουργών, μετατίθενται και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί με αναπηρία, επισημαίνοντας ότι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μυασθενείς κρίνονται από τις αρμόδιες Επιτροπές με ποσοστό αναπηρίας >67%, ενώ η MG είναι χρόνια, επιδεινούμενη και μη αναστρέψιμη».
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας «νομοθετική ρύθμιση συμπλήρωσης του ΠΔ 50/96, προκειμένου στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης να συμπεριληφθούν και οι πάσχοντες από MG εκπαιδευτικοί», καθώς και «να δοθεί στους εν λόγω εκπαιδευτικούς προτεραιότητα στις τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών μετάθεσης και απόσπασης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στα ΚΕΔΔΥ του τόπου διαμονής τους, στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων και αποσπάσεων τρέχοντος έτους 2011-2012».

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Η. ΔΙΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σκόπιμη απαξίωση των Νοσοκομείων της Λάρισας, με στόχο την πλήρη διάλυσή τους

Στο θέμα των δραστικών περικοπών των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων της Λάρισας και ειδικότερα δε, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επανήλθε με ερώτησή της προς το Υπουργείο Υγείας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, καθώς η προηγούμενη ερώτηση που είχε καταθέσει «εκκρεμεί αναπάντητη, κατά την προσφιλή τακτική υπονόμευσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ».
Η βουλευτής επισημαίνει ότι «μαζί με την εξωπραγματική περικοπή του προϋπολογισμού του κατά 50%, οι μηδενικές πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και η κατανομή των εφημεριών κάνουν προφανή την προσπάθεια πλήρους διάλυσης του ΠΓΝΛ, που εξυπηρετεί όχι μόνο ολόκληρη τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδας. Η επιχείρηση αποσάθρωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου φαίνεται πιο καθαρά, εφόσον συγκριθούν τα δημοσιευθέντα σε Φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στοιχεία σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων για τις εφημερίες αλλά και με την κατανομή πόρων του ΕΣΠΑ Υγείας ανά υγειονομική μονάδα».
Αναφερόμενη ενδεικτικά στα δημοσιευθέντα στοιχεία που καταδεικνύουν την επιχείρηση υποβάθμισης των ΠΓΝΛ και ΓΝΛ, τόνισε ότι «η περικοπή των δαπανών του προϋπολογισμού του ΠΓΝΛ για το 2012 αγγίζει το 51,9% και του ΓΝΛ το 48,8% προοιωνίζει την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, στον υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλίας ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ιδιωτικές υγειονομικές δομές και αναπτύσσονται όλο και περισσότερες κλινικές σε υφιστάμενα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία, που μάλιστα αυτοδιαφημίζονται, προσβάλλοντας βάναυσα τον ίδιο τον θεσμό του ΕΣΥ».
Η βουλευτής ζήτησε την αναθεώρηση των προϋπολογισμού λειτουργίας τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και στην ανακατανομή των εφημεριών καθώς και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ Υγείας προς αυτά, «πριν οδηγηθούν σε οριστική κατάρρευση και αναστολή της λειτουργίας τους» και κατέληξε: «Η κατανομή των πιστώσεων τόσο του προϋπολογισμού και του ΕΣΠΑ Υγείας, όσο και των εφημεριών είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να διαλυθεί πλήρως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εντός του 2012 και να υποβαθμιστεί σημαντικά το ΓΝ Λάρισας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η αποδόμηση των δημοσίων δομών υγείας έχει ως μόνο στόχο την απόσυρση του κράτους από τη βασική υποχρέωση της πλήρους χρηματοδότησής τους και την παράδοσή τους στους ιδιώτες».
 

Add Comment