Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στον δήμαρχο Ελασσόνας

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο, προχθές Πέμπτη στην Ελασσόνα. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούνταν από τους: Γιώργο Αποστολίδη, Κώστα Δεληγιάννη, Γιώργο Μίγα, και Αντώνη Σούρμπη.

Ο δήμαρχος εξέθεσε μερικά από τα βασικά προβλήματα του Δήμου Ελασσόνας, και αναφέρθηκε ειδικότερα στην περικοπή πόρων  προς την τοπική αυτοδιοίκηση και στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν την λειτουργία των Ο.Τ.Α.
Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου (μεταφόρτωση, κόστος μεταφοράς, κ.λ.π.). Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα αξιοποίησης του κοιτάσματος λιγνίτη και τις επιπτώσεις που θα είχε η αξιοποίηση του στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, στο ζήτημα της παράκαμψης της Ελασσόνας με καινούργια χάραξη η οποία βρίσκεται στο στάδιο της τελικής μελέτης από το αρμόδιο υπουργείο με κατασκευή σήραγγας στην Μελούνα, καθώς και στο φράγμα του Αγιονερίου που αποτελεί κομβικό έργο για την αγροτική παραγωγή.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης και στα θέματα της κτηνοτροφίας, αφού η περιοχή της Ελασσόνας διαθέτει ζωικό κεφάλαιο με 400.000 γιδοπρόβατα και 10.000 βοοειδή και για τον λόγο αυτό  θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ανάδειξη των τοπικών κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων όπως η φέτα και το αρνάκι-κατσικάκι Ελασσόνας.
Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε την ανάγκη προβολής των τοπικών  προϊόντων και ανάπτυξης της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Επισημάνθηκαν τα ζητήματα προστασίας του Ολύμπου, των οικοσυστημάτων και τόνωσης της πρωτογενούς παραγωγής. Ακόμη, η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει τον μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης και στα πλαίσια αυτά υποστηρίζει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Add Comment