Αναβρασμός στους φιλάθλους του Π.Ο. Ελασσόνας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ

Του Γιάννη Μουκίδη

Αναβρασμός και εύλογη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ελασσόνας και στη γύρω περιοχή από την απόφαση της διοίκησης του Π.Ο. Ελασσόνας να αγωνιστεί η ομάδα στο σημερινό κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με το Λιανοκλάδι με τους εφήβους(!) της ομάδας, και όχι με τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας.
Οι κρίσιμες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα ποδοσφαιρικά πράγματα της Ελασσόνας δείχνουν καθοριστικές για το μέλλον, και κάθε άλλο παρά τιμούν την «ποδοσφαιρομάνα» περιοχή. Οι φωνές διαμαρτυρίας είναι δυνατές, κυρίως από τους απλούς φιλάθλους της πόλης(όλων των ηλικιών), που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν και να δεχθούν το πώς μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής και είναι πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, με μεγάλες πιθανότητες(…έστω έως και το τελευταίο διάστημα) να κερδίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, να «αναγκάζεται» να αγωνιστεί, με εντολή της διοίκησης, στους εναπομείναντες μόλις δύο αγώνες με …την εφηβική της ομάδα(με Λιανοκλάδι εκτός έδρας και με Αναγέννηση Καρδίτσας στην Ελασσόνα). Μάλιστα, την ώρα που αρκετοί ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας βρίσκονται και κυκλοφορούν στην πόλη της Ελασσόνας και δεν έχουν απομακρυνθεί.
Στα ποδοσφαιρικά, και όχι μόνο, στέκια της πόλης, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτό που γίνεται είναι περίεργο και πρόκληση για την ένδοξη ιστορία του Π.Ο.Ε. Κάποιοι άλλοι, ιδιαίτερα ενοχλημένοι, υποστήριζαν πως τα ποδοσφαιρικά «δρώμενα» των τελευταίων ημερών στην Ελασσόνα(ανεξάρτητα στο ποιος φταίει…) συνιστούν ίσως πανελλήνια πρωτοτυπία, αφού μια ομάδα – πρωταγωνίστρια στην Δ΄ Εθνική, υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να «διακόψει» με ανορθόδοξο τρόπο την κούρσα της ανόδου στην Γ΄ Εθνική.
Και όλα αυτά, ενώ πλησιάζει και το κρίσιμο ματς του Π.Ο.Ε. με την Αναγέννηση Καρδίτσας(μετά τις γιορτές του Πάσχα), που πιθανό να κρίνει και την πρώτη θέση του Ομίλου – άνοδο.
Δεχθήκαμε πολλές φωνές διαμαρτυρίας ακόμη και τη χθεσινή ημέρα, παραμονή του εκτός έδρας αγώνα με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι τελευταίες εξελίξεις στον Π.Ο.Ε. έχουν άμεσο αντίκτυπο στα αγωνιστικά και άλλων ομάδων του Δ΄ Ομίλου. Τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ανάστατοι και οι φίλαθλοι του Βελουχίου. Στο Καρπενήσι οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και είναι έντονη η ανησυχία των Καρπενησιωτών. Η απόφαση να κατεβεί ο Π.Ο.Ε. στο σημερινό αγώνα(Λιανοκλάδι) με τα «δεύτερα» δίνει μεγάλο «ντεσαβαντάζ» στην ομάδα του Καρπενησίου, που πλέον δεν θα εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα. Σύμφωνα με το EvrytaniaSport : «Η κατάσταση που δημιουργείται, αλλοιώνει το πρωτάθλημα, όσον αφορά την άνοδο, αλλά και την παραμονή. Σε περίπτωση, που η Ελασσόνα τελειώσει την χρονιά με τα «δεύτερα», αλλάζουν οι ισορροπίες σε κορυφή και στην μάχη της παραμονής.
Η Ελασσόνα «φλέγεται» με τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο θα λέγαμε ότι και το Καρπενήσι δεν πάει πίσω».
Τέλος, ενδεικτικό της όλης αναστάτωσης και του εύλογου ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι πως χθες και προχθές δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο που ζητούσε να πληροφορηθεί το πώς τελικά θα αγωνιστεί ο Π.Ο.Ε. στο Λιανοκλάδι!

Add Comment