Το Μικρό Θέατρο στην Ελασσόνα

“Κάθε Πεμπτη Κυριε Γκριν” του Jeff baron

 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 21.30

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Γ.Α- Πληρ-6987980747

Είσοδος 15 €- Φοιτ 12 €– Δύο γυναίκες 20€

Ο  Γιάννης Αϊβάζης και ο Νίκος Μπουσδούκος ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοίμασαν μία συνεργασία έκπληξη! Οι δύο ηθοποιοί από διαφορετικές γενιές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανεβάσουν ένα σπουδαίο έργο.

[wpg_thumb]

Λίγα λόγια για την παράσταση…..

 

 

Το έργο του Τζέφ Μπάρον  γραμμένο με ευαισθησία και με δυο άρτια σχεδιασμένους χαρακτήρες, αλλά περιορισμένων δραματουργικών αξιώσεων, λόγω και της ιδιότυπης, εντελώς ειδικής θεματολογίας του- αποκτά δραματικό εύρος, διαστάσεις και ποιητικό ήθος.

Σ’ αυτό συμβάλλει και η όμορφη μετάφραση του Ερρίκου Μπελλιέ, μετατρέποντας το πρόβλημα των δύο προσώπων του έργου σε γενικότερο και πραγματικά σημαντικό δράμα των ανθρώπων, όπου Γης. Πρόσωπα του έργου είναι ένας ηλικιωμένος χήρος Εβραίος, ο κ.Γκριν, που ζει ολομόναχος. Τον γέρο χτυπά ελαφρά σε τροχαίο ένας νέος, ο Γκάρντινερ, επίσης Εβραίος όπως αποκαλύπτεται, ο οποίος υποχρεώνεται από τον δικαστή να επισκέπτεται και να φροντίζει, επί έξι μήνες, κάθε Πέμπτη το «θύμα» του. Στη διάρκεια της «αναγκαστικής» επαφή τους αποκαλύπτεται το δράμα του καθενός. Ο κ. Γκριν έχει μια κόρη, που πεισματικά την «αρνήθηκε», γιατί παντρεύτηκε αλλόθρησκο. Το εβραϊκό του αίσθημα είναι τόσο δυνατό, που αντιδρά σχεδόν «ρατσιστικά» σ’ οτιδήποτε είναι διαφορετικό και έξω από την εβραϊκή παράδοση και ηθική.

Ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση της διαφορετικότητας, η αγάπη είναι η μόνη δυνατότητα για τη συνύπαρξη των ανθρώπων, για την «έξοδό» τους από τη μοναξιά.

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν», ένα έργο λεπτών αποχρώσεων, το οποίο ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, έχει μεταφραστεί σε 9 τουλάχιστον γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε κάθε γωνιά της υφηλίου, στην Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία, την Αφρική (αυτό τον καιρό παίζεται στο Αμστερνταμ, στη Βιέννη, στο Σάο Πάολο, ενώ συντόμως έπονται το Ισραήλ, η Τουρκία και το Παρίσι). Συνηθέστερα οι παραστάσεις του παρατείνονται για περισσότερες από μια σεζόν.

Eνα έργο που απέσπασε οκτώ βραβεία μεταξύ των οποίων “καλύτερης παράστασης” & “σκηνοθεσίας

 

Ο Γιάννης Αιβάζης συναντά τον δάσκαλο του Θεάτρου Τέχνης και του Εθνικού Θεάτρου κ Νίκο Μπουσδούκο σε μια συνεργασία που θα συζητηθεί!

 

 

Πρωταγωνιστούν :

Νίκος Μπουσδούκος – Γιάννης Αϊβάζης

 

 

Συντελεστές

 

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές                            Σκηνοθεσία: Νίκος Μπουσδούκος

Σκηνικά : Βαλεντίνο Βαλάσης                               Φωτογραφιες:Θωμας Χρυσοχοιδης

Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιούμας.                          Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Μπακλαβάς    Graphic design : Πέτρος Κακούρος

Δημόσιες σχέσεις : Μαριέττα Φρυδά                 Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Παπαδάκου       

Παραγωγή : Δημήτριος Α. Καράτζιος

 

Add Comment