Ενημερώθηκαν στην Ελασσόνα για τις άδειες γεωτρήσεων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

Την ευκαιρία να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» για την χορήγηση αδειών αρδευτικών γεωτρήσεων για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού είχαν δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Λάρισας, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» της Ελασσόνας.
Στην αρχή, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Παπαδόπουλος μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Γ. Πασχόπουλου, που απουσίαζε στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους.

[wpg_thumb]
Μιλώντας, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου στάθηκε στην επιτακτική αναγκαιότητα κατάθεσης των σχετικών φακέλων(…έστω και με ελλείψεις) έως τις 16 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία, μετά και την παράταση που δόθηκε, και τόνισε: «Έως τώρα έχουν κατατεθεί 1.000 αιτήσεις. Πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες πως δίδεται μια μοναδική δυνατότητα να ενταχθούν και αυτοί. Το έμψυχο δυναμικό, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας είναι έτοιμοι να συνδράμουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση – ενημέρωση αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται…».
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός επεσήμανε, χαρακτηριστικά:
«Πιστεύουμε ότι η δύναμη της Θεσσαλίας είναι η γη της. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και λέει: βοηθείστε τον πρωτογενή τομέα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να ενημερώνει τους αγρότες, αφού η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι τομείς, όπου στηρίζεται η τοπική μας οικονομία σε μεγάλο βαθμό. Φροντίζουμε για την Θεσσαλική πιστοποίηση προϊόντων, για το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο. Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από οποιαδήποτε προσπάθεια, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν. Θέλουμε ενημερωμένο τον πολίτη, τον αγρότη…».
Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ι. Μπαλαμώτης, αφού ανέλυσε τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις άδειες γεωτρήσεων, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη διαδικασία που προβλέπεται, στους όρους, στις προϋποθέσεις και στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια, υπενθυμίζοντας στους παρισταμένους ότι αυτά υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ακόμη, ο κ. Μπαλαμώτης απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου.
Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη: οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας κ.κ. Μαρία Μαμάρα και Αθαν. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Τηλ. Γκαμπέτας, Ν. Καψάλης, Φ. Τζιόκας, Ι. Τσούτσος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΕ κ. Ι. Ράπτης, οι δημοτ. σύμβουλοι κ.κ. Νάνος, Ντόκος, Μπίζιος, Κατσιαφλιάκας, Κλεισιάρης, Στούπας, Καραγιάννης, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Παν. Καλφούντζος με στελέχη της διεύθυνσης, στελέχη του αρμόδιου Τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ελασσόνας κ. Νικ. Μηνάς, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σοφολόγης, ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Β. Κατής, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων – συλλόγων, γεωτεχνικοί, και πολλοί αγρότες.

Add Comment