Η «Aκαδημία Χορών» Ελασσόνας αναχωρεί για το Νεπάλ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Για το μακρινό Νεπάλ αναχωρεί σήμερα, Παρασκευή, η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, η οποία συμμετέχει στο 6Ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που πραγματοποιείται εκεί, από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου. Όπως έγινε γνωστό, η αναχώρηση από Ελασσόνα γίνεται στις 10 το πρωί για την Αθήνα, και στη συνέχεια, αεροπορικώς στις 7 το βράδυ για το Νεπάλ(μέσω Μπαχρέιν, υπολογίζεται να βρίσκεται στο Κατμαντού αύριο Σάββατο το πρωί).
Η «Ακαδημία Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας συμμετέχει στην διοργάνωση με το τμήμα ενηλίκων και μετά από ειδική πρόσκληση που δέχθηκε από την  κυβέρνηση του Νεπάλ και το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του διεθνώς αναγνωρισμένου  πολιτιστικού φορέα «Everest Nepal Cultural Group» και με τη συμμετοχή αρκετών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος φιλοξενεί πάνω από 20 συγκροτήματα και 350 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ιταλία, Εσθονία, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Πολωνία, Σρι Λάνκα, Λιθουανία, Τόγκο, Γκάνα, Φιλανδία, Ινδία και Νεπάλ. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης και δίκαια θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στο χώρο της παράδοσης. Πρόκειται για μία συνάντηση πολιτισμών με ζωντανή μουσική και οργανοπαίκτες, ένα «παζλ» χρωμάτων και παραδοσιακών αυθεντικών φορεσιών, ένα τρελό πανηγύρι χαράς που θα παρακολουθήσουν πάνω από 100.000 θεατές από το Νεπάλ, καθώς και επισκέπτες από το εξωτερικό. Αρχηγός της Ελασσονίτικης αποστολής, που απαρτίζεται συνολικά  από 22 χορευτές και μουσικούς, είναι ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» κ. Στέλιος Κατσάρας. Οι εμφανίσεις του χορευτικού της «Ακαδημίας Χορών» θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα του Νεπάλ το Κατμαντού, καθώς και σε άλλες πόλεις όπως η Ποκάρα, το Πατάν, κυριολεκτικά στους πρόποδες των Ιμαλάϊων.
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι το κόστος του ταξιδιού θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην αποστολή. Η αποστολή της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας αναμένεται να επιστρέψει στην Ελασσόνα, το μεσημέρι – απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου(η αναχώρηση από το Κατμαντού έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής 18 Μαρτίου).

Add Comment