8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ Γερμανίας

«Δώδεκα θεσσαλικά μαθηματικά διαμάντια στο Ντυσσελντορφ»

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Βισμπάντεν, Ελβετία, Νυρεμβέργη, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ και Κολωνία) διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ στις 31 Μαρτίου 2012.

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι. Την βραδιά θα διασκεδάσουν καλλιτεχνικά ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο από Ελλάδα κ. Μιχαλές Δημήτριος και η κ. Θυμιούλα Ελένη (τραγούδι).

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012
8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντυσσελντορφ
Griechisch-Orthodoxe Kirchengemeinde, Hl. Apostel Andreas D?sseldorf
Am Sch?nenkamp 1, 40599 D?sseldorf

Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στις επιστήμες. Το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης είναι αφιερωμένο στις Μαθηματικές διακρίσεις και επιτυχίες μαθητών του τόπου μας (Θεσσαλία). Θα βραβευτούν από κάθε Παράρτημα Θεσσαλικού Νομού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) τρεις μαθητές, οι οποίοι θα παρευρεθούν προσωπικά στην εκδήλωση συνοδευόμενοι από εκπροσώπους των αντίστοιχων Ελληνικών Μαθηματικών Εταιρείων της Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί επίσης και ο Διευθυντής της εταιρεία ΕΡΓΟΝ-ΔΟΜΙΚΗ κ. Ιωάννης Χολέβας (Χορηγός της εκδήλωσης) που θα ενημερώσει το θεσσαλικό κοινό για  τον τομέα των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα και για τις επενδυτικές δυνατότητες  που υπάρχουν.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με το εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχος του 8ου Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Add Comment