Επιτυχημένη η συνάντηση του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

με τους συλλόγους για την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Άμεση η  προκήρυξη 40 προσλήψεων  5μηνης διάρκειας ,με κριτήρια ΑΣΕΠ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”  η συμμετοχή των Μελών του στην  έκτακτη συνάντηση εργασίας  που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου 2012   ,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η λεπτομερής ενημέρωση των Μελών του ,σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης 40 ανέργων νέων ,κυρίως επιστημόνων ,και τις προγραμματισμένες ,αλλά και τις εγκριθείσες από το Υπουργείο Εργασίας ,εργασίες ,οι οποίες θα υλοποιηθούν ,μέσα από στενή συνεργασία του Δικτύου με τα Μέλη του (70 Σύλλογοι  από όλη την Ελλάδα) .

[wpg_thumb]

Το Δίκτυο διαθέτει , ήδη,Διαχειριστική Επάρκεια ,είναι ο Δικαιούχος του Προγράμματος και έχει  υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας, με το Δήμο Ελασσόνας, ο οποίος θα παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή και τις απαραίτητες ευκολίες για την υλοποίηση των δράσεων.
Τόσο το Δίκτυο αλλά και όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη του ,έχουν  μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουν σημαντικό έργο για την περιοχή Ελασσόνας και αυτό προτίθενται να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο .
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Δικτύου και κατά συνέπεια όλων των συλλόγων – μελών του,(ελάχιστες είναι οι Εθελοντικές Οργανώσεις από όλη τη Θεσσαλία που έχουν την αναγκαία Διαχειριστική Επάρκεια) για τους οποίους το Δίκτυο πρωτίστως ενδιαφέρεται.
Το  Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συμμετέχει στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να προσληφθούν 40 άτομα για 5 μήνες με διαδικασίες ΑΣΕΠ ,διάφορων ειδικοτήτων .
Σημειώνεται ότι το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,από την αρχή έθεσε ως προϋπόθεση την ύπαρξη διαφάνειας ,αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών και με έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό (Αύγουστος 2011) ,ζητούσε την εμπλοκή του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες πρόσληψης ,για όλο το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας πανελλαδικά ,πράγμα που ,τελικά,έγινε.
Όλο το ΔΣ του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ,ότι οι διαδικασίες που θα τηρηθούν για την επιλογή των 40 ανέργων ,θα διακρίνονται από απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία ,η ,δε, επιλογή ,θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια ΑΣΕΠ, όρο που ,από την πρώτη στιγμή ,ζήτησε το Δίκτυο από την Πολιτεία.. Το Δίκτυο ,που έδωσε μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσει τους Κοινοτικούς αυτούς πόρους και να αυξήσει την απασχόληση στην περιοχή ,ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, εγγυάται τη λειτουργία όλων των διαδικασιών κατά υποδειγματικό τρόπο και ζητά την απόλυτη εμπιστοσύνη όλων των Ενεργών Πολιτών ,τους οποίους εκπροσωπεί και τιμά .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ –
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ-
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” παρουσίασε αναλυτικά (κ. Κ. Σκριάπας και κ. Νικ. Γάτσας)   τις 4 δράσεις του προγράμματος, που θα υλοποιήσει  και κάλεσε  τα Μέλη του  να εξετάσουν  ποιες ανάγκες τους μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και να δώσουν εγγράφως τις απαντήσεις μέχρι και την Τρίτη  20 Μαρτίου 2012 .
Ειδικότερα οι δράσεις είναι οι εξής:
ΔΡΑΣΗ 1:
Ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος αρχειακού υλικού σωματείων της περιοχής (εφημερίδων, περιοδικών, φωτογραφιών κ.α.)
Θα απασχοληθούν: 2 Ιστορικοί/Αρχαιολόγοι που θα επιλέξουν το υλικό που θα ψηφιοποιηθεί, μετά από συζήτηση με τους συλλόγους, 2 Τεχνικοί πληροφορικής που θα ψηφιοποιήσουν το υλικό, 2 Βιβλιοθηκονόμοι που θα ταξινομήσουν σε ενότητες ή τμήματα το υλικό της ψηφιοποίησης και 2 Χειριστές Η/Υ που θα καταχωρήσουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικές βάσεις.

ΔΡΑΣΗ 2:
Ηλεκτρονική καταγραφή για ανάδειξη των μνημείων – Δημιουργία ιστοσελίδας
Θα απασχοληθούν: 2 Αρχαιολόγοι ή Ιστορικοί, οι οποίοι θα επιλέξουν τα μνημεία που θα καταγραφούν, μετά από πρόταση των συλλόγων, 2 Τεχνολόγοι τοπογράφοι που θα συλλέγουν γεωπληροφοριακά στοιχεία, 2 Χειριστές Η/Υ που θα καταχωρούν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικές βάσεις, 1 Φωτογράφος που θα φωτογραφίσει τα μνημεία, τους χώρους, τους τόπους και άλλα χρήσιμα αντικείμενα και 1 Σχεδιαστής Ιστοσελίδας θα παρουσιάσει τα μνημεία σε ειδική ιστοσελίδα.

ΔΡΑΣΗ 3 :
Νέοι – παράδοση & τέχνες
Θα απασχοληθούν: 3 Γυμναστές για εκμάθηση παραδοσιακών χορών και 1 Γυμναστής που θα αναλάβει τη δημιουργική απασχόληση παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους με αθλοπαιδιές, 3 Καθηγητές Καλλιτεχνικών οι οποίοι θα παραδώσουν μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας και 3 καθηγητές Μουσικής/Θεάτρου, που θα παρουσιάζουν μουσικό ή θεατρικό παιχνίδι κλπ

ΔΡΑΣΗ 4 :
Ανάδειξη φυσικών μνημείων – διαμόρφωση χώρων – καλλιέργεια ντόπιων σπόρων – Ενίσχυση εθελοντισμού
Θα απασχοληθούν: 2 Δασολόγοι που θα αναλάβουν την επιλογή των τόπων και των χώρων που θα διαμορφωθούν/συντηρηθούν/αναδειχθούν μετά από συζήτηση με τους συλλόγους, 2 Δασοπόνοι / Μηχανικοί περιβάλλοντος που θα σχεδιάζουν τις παρεμβάσεις και θα δίνουν οδηγίες στους τεχνίτες για τις συντηρήσεις, φυτεύσεις, καθαρισμούς, κατασκευές και τη χωροθέτησή τους και 10 Τεχνίτες που θα συντηρήσουν, διαμορφώσουν και θα αναδείξουν τις περιοχές ενδιαφέροντος.

Μέριμνα  του Δικτύου  είναι να απασχοληθεί πλήρως αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, να παρέχεται  δημιουργική απασχόληση σε κάθε έναν από τα 40 αυτά άτομα και να παραχθεί  ένα σημαντικό πολιτιστικό ή και αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τόπο  και τους συλλόγους της περιοχής.

Τέλος, στη συνάντηση ,έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τα εξής θέματα:

1. Προγραμματισμός  δράσεων 2012 – εορτασμός 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό, Διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Ράλλυ Κλασσικών Οχημάτων “ΟΛΥΜΠΟΣ”,εκδηλώσεις  σε όλη την Ελλάδα ,τηλεοπτικές εκπομπές κ.ά.
2. Προγραμματισμός δράσεων 2ου Φεστιβάλ με θέα τον Όλυμπο
3. τρέχοντα θέματα των Εθελοντικών Οργανώσεων (Αναπτυξιακές Συμπράξεις, ΤΟΠΕΚΟ,ΤΟΠΣΑ κ.ά)

Add Comment