Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Ελασσόνα, Καλλιθέα

Δημ. Δεσύλλας: «Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θέλει να ενώσει την Αριστερά»

Του Γιάννη Μουκίδη

«Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θέλει να ενώσει την Αριστερά για να έχει κοινή δράση. Η Αριστερά χρειάζεται κοινή δράση για να εμπνεύσει τον κόσμο…». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Ελασσόνα ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Δημ. Δεσύλλας, περιφερειακός σύμβουλος Δ. Ελλάδας και μέλος Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής(Π.Σ.Ε) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Κλιμάκιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συνοδευόμενο από τα τοπικά στελέχη κ. Αντώνη Αδάμου και κ. Θανάση Γκόλτσιο, βρέθηκε στην Ελασσόνα και περιόδευσε στην αγορά και στα «στέκια» της πόλης, συζητώντας για την ρευστή πολιτική κατάσταση της χώρας, τη νέα δανειακή σύμβαση, και για την πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ανάμεσα στα άλλα, ο πρ. ευρωβουλευτής κ. Δημ. Δεσύλλας τόνισε:
«Το αγριότερο Μνημόνιο διαρκείας απειλεί άμεσα το λαό και τη νεολαία με μαζική φτώχεια, πείνα, ανεργία, εξαθλίωση. Η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο των Ευρωπαίων. Για την ανατροπή αυτής της εφιαλτικής προοπτικής η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παλεύει, προτείνει και συμβάλλει. Χρειάζεται ένα πανεργατικό – παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και των φορέων της. Θεμέλια του μετώπου είναι η κοινή δράση της Αριστεράς μέσα σ΄ αυτό. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. λέει όχι στον καταστροφικό ενδοαριστερό εμφύλιο. Υπάρχει αναζήτηση προς τα αριστερά και είναι το θετικό μέσα στη μαυρίλα που υπάρχει γύρω μας. Η Αριστερά έχει ξεχάσει τον σκοπό της. Η      ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θέλει να ενώσει την Αριστερά για να έχει κοινή δράση. Την θέλουμε ισχυρή για να συμβάλλουμε στην επανασυγκρότηση της Αριστεράς…».
Λίγο αργότερα, το κλιμάκιο στελεχών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., κατευθύνθηκε στην Καλλιθέα Ελασσόνας, όπου ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση και ανταλλαγή απόψεων με τους αγρότες της περιοχής.
Η θεματική της εκδήλωσης, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Αποθήκη», ήταν:
– Έχει μέλλον η γεωργία – κτηνοτροφία και κατ΄ επέκταση ο Έλληνας αγρότης στη χώρα μας και προς ποια κατεύθυνση;
– Θα μπορούσαν οι Έλληνες αγρότες να είχαν ένα αξιπρεπές εισόδημα χωρίς επιδοτήσεις;
– Υπάρχει ζωή πέρα από το ευρώ και έξω από την Ευρωπ. Ένωση;
Ομιλητές ήταν ο κ. Δεσύλλας και ο κ. Στέργιος Κολούσιος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Και οι δύο έκανα λόγο για μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς που επιδεινώνει την ανεργία στις πόλεις, καθώς και για τριπλή «ληστεία» του αγρότη και του καταναλωτή(εκρηκτική διόγκωση του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές στον καταχρεωμένο στην Α.Τ.Ε. αγρότη, πανάκριβες τιμές και νοθευμένα προϊόντα στον εργαζόμενο καταναλωτή της πόλης).
Ακόμη, θίχτηκε το θέμα τον επιδοτήσεων καθώς και το μείζον θέμα του μητρώου των αγροτών.

Add Comment