Ημερίδα από το ΚΠΕ Ελασσόνας – Κισσάβου στη Λάρισα

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για την Αειφορία».

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2012 από ώρα 17.00΄μ.μ. μέχρι 21.00΄μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας με θέμα: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για την Αειφορία».


Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος 120 Εκπαιδευτικοί από Σχολεία του Νομού Λάρισας, οι οποίοι υλοποιούν Σχολικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος, αλλά και Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο μέλλον.
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας είχε ως εξής:
Εισήγηση με θέμα: «Σύντομο ιστορικό της Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Θεσμικό Πλαίσιο της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» από τον κ. Ντάνη Αντώνιο, Υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Μουζακίου.
Εισήγηση με θέμα: «Παρουσίαση των Προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας» από τον Υπεύθυνο του Κέντρου κ. Αναγνωστάκη Σπυρίδωνα, τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο κ. Γκανάτσιο Ανδρέα και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας κ. Ζιούρα Θεοδώρα, κ. Σπανό Κων/νο & κ. Οικονόμου Κων/νο.
Εισήγηση με θέμα: «Παρουσίαση του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Αργυροπουλίου, που αφορά την καραβίδα της ομώνυμης λίμνης», από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Φράγγο Ιωάννη, την Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος  κ. Γκαραγκούνη Αστέριο & κ. Πουρνάρα Ιωάννη και την Συντονίστρια του περσινού σχολικού Προγράμματος κ. Βλιώρα Παρασκευή.
Εισήγηση με θέμα: «Υλοποιώντας ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Δυσκολίες, Δυνατότητες, Προοπτικές». Εισηγητής ο κ. Τέλιος Λεωνίδας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας.
Ακολούθησε συζήτηση των Επιμορφούμενων Εκπαιδευτικών με τους Εισηγητές και εκφράστηκαν απόψεις γύρω από την υλοποίηση Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τις επισκέψεις σχολικών Ομάδων στα Κ.Π.Ε..
Οι εκπαιδευτικοί, που παραβρέθηκαν στην Ημερίδα, αποκόμισαν εμπειρίες και γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν στην υλοποίηση Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία τους.
Περισσότερες Πληροφορίες για τα Προγράμματα Π.Ε. μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτικοί στο blog της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας στη διεύθυνση: http://grperblar.blogspot.com καθώς και στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας: http://thess.pde.sch.gr/kpe .

Add Comment