«Τρελός» αέρας σε Ελασσόνα – Τσαριτσάνη!

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ» – ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

του Γιάννη Μουκίδη

Ο εφετινός χειμώνας δεν αστειεύεται καθόλου. Μετά το πολικό παρατεταμένο ψύχος και τον χιονιά, η περιοχή της Ελασσόνας, η γειτονική της Τσαριτσάνη, και όχι μόνο, από τη νύχτα της Δευτέρας έως και το ξημέρωμα – πρωί της Τρίτης βίωσαν ιδιαίτερα δυνατούς ανέμους, που κάποιες στιγμές η ταχύτητα τους ξεπερνούσε ακόμη και τα 40 χλμ. την ώρα! Και τα ασυνήθιστα μποφόρ ήταν «συνδυασμένα» με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στον κόσμο.

Από τους σφοδρούς ανέμους κόπηκαν και έπεσαν δέντρα σε διάφορα σημεία του Δήμου Ελασσόνας, «ξηλώθηκαν» σκεπές σπιτιών και προκλήθηκαν ζημιές(πτώσεις αντικειμένων, κ.ά.). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας κλήθηκε να συνεισφέρει σε διάφορα περιστατικά.

Ισχυρή χιονόπτωση είχε στα όρια των νομών Λάρισας – Πιερίας(στο ύψος του Αγίου Δημητρίου), κάτι που δεν επέτρεψε στο ΚΤΕΛ να πραγματοποιήσει τα χθεσινά δρομολόγια Ελασσόνας – Κατερίνης. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατευθύνθηκαν στην περιοχή, ενώ άλλο μηχάνημα έλεγχε τον δρόμο Ελασσόνας – Δεσκάτης.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο γήπεδο της Τσαριτσάνης και μεγάλο μέρος του βορείου και του νοτίου τμήματος της περίφραξης του γηπέδου, «ξηλώθηκε» και υποχώρησε! Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά,
η «καταστροφή» προήλθε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή όλες τις προηγούμενες μέρες. Στο σημείο, όπου προκλήθηκαν οι ζημιές, βρέθηκαν χθες ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Χαρ. Τσιουβελακίδης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Τσαριτσάνης κ. Αχ. Μητσιμπόνας και παράγοντες της ομάδας του «Οικονόμου», προκειμένου να επιληφθούν της όλης κατάστασης.

φώτο: Ανδρ. Νικούλης

.

Add Comment