Η Ελασσόνα θύμιζε …Ελβετία!

ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει, κι άμα πει και θυμώσει μέσ’ τα χιόνια θα μας χώσει…». Κάπως έτσι μιλάει ο θυμόσοφος λαός για τον καιρό του Φεβρουαρίου, και έτσι έγινε και στην πόλη και στην γύρω περιοχή της Ελασσόνας, που ξαναφόρεσε το λευκό της πέπλο, την πρώτη του νέου μήνα, και «χώθηκε» στα χιόνια!
Είχε προηγηθεί το πρώτο χιόνι του εφετινού χειμώνα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Οι χιονοπτώσεις προχθές και χθες δεν ξάφνιασαν τους Ελασσονίτες, και ήταν αναμενόμενες. Άλλωστε, οι πολικές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έδειχναν για την εξέλιξη του καιρού.
Το περισσότερο χιόνι έπεσε από προχθές το βράδυ έως και χθες το πρωί. Η πόλη της Ελασσόνας και τα περιαστικά δάση της θύμιζαν έντονα …Ελβετικά τοπία. Ευχάριστη πρόκληση – πρόκληση για τους «εραστές» της φωτογραφικής τέχνης. Τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της περιοχής, με σχετική απόφαση, δεν έγιναν και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών ήταν σαφώς περιορισμένη. «Παγωμένη» και η κίνηση στην αγορά της πόλης. Πολύ χιόνι έπεσε σε Λιβάδι, Βερδικούσια, Κρανιά, Καρυά, Σαραντάπορο, όπου η προσπελασιμότητα πεζοδρομίων και δρόμων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη για τυχόν ατυχήματα.


Οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν χθες μεταξύ -9 (ξημερώματα Πέμπτης) έως και -4 βαθμούς Κελσίου(στο μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής ημέρας).
Τα μηχανήματα εκχιονισμού και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας έδιναν το δικό τους αγώνα, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, για να κρατήσουν ανοιχτούς τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους.
Προβλήματα προκλήθηκαν και στις συγκοινωνίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΚΤΕΛ δεν εκτέλεσε κανένα δρομολόγιο προς και από τα χωριά της Ελασσόνας, και βέβαια δεν έγιναν καν τα δρομολόγια της γραμμής Ελασσόνας – Κατερίνης(με επιστροφή). Ακόμη, το πρώτο δρομολόγιο της ημέρας στη γραμμή Ελασσόνας – Λάρισας έγινε στις 9 το πρωί, μέσω Μελούνας.
Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας θα παραμείνουν κλειστές και σήμερα, Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου, τα Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που λειτουργούν στο Δήμο καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, εξ αιτίας της χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού, για να διαφυλαχθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Add Comment