Σύσκεψη δημάρχων στην ΑΕΝΟΛ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.  – ‘’Α.Ε.ΝΟ.Λ.  Α.Ε.’’ , πραγματοποίησε στα γραφεία της  την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 σύσκεψη με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, προκειμένου να εκφραστούν  απόψεις για την αναβάθμιση της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. σε πραγματικό φορέα ανάπτυξης  και την προοπτική συνεργασίας με τους Δήμους.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας  Μηνάς Θεόδωρος  καλωσόρισε τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των δημάρχων και αφού τους ενημέρωσε για την κατάσταση της εταιρείας τους έθεσε τους στόχους και το όραμα του νέου Δ.Σ.  που είναι μια εταιρεία η οποία θα είναι  όχι διαχειριστής προγραμμάτων όπως είναι μέχρι σήμερα αλλά μια εταιρεία η οποία θα αποτελέσει πραγματικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής. Από όλους τους Δημάρχους και εκπροσώπους των δημάρχων εκφράστηκε η άποψη ότι η πρέπει να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή επειδή στην συγκεκριμένη συγκυρία η τοπική αυτοδιοίκηση έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη μια τέτοιας υπεύθυνης στήριξης στις νέες αρμοδιότητες που της έχουν τεθεί. Θα πρέπει από την πλευρά της εταιρείας να δοθεί βαρύτητα στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επίσης εκφράστηκε η επιθυμιία των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου και Φαρσάλων για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας .
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους για τις δράσεις  δημοσίου  χαρακτήρα του  Τοπικού  Προγράμματος   LEADER του  Άξονα 4 του  ΠΑΑ 2007-2013 για τα οποία προσεχώς  θα ακολουθήσει προκήρυξη.
Στην σύσκεψη παρευρεθήκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.  Πασχόπουλος Γεώργιος ,ο Δήμαρχος Φαρσάλων, κ.  Καραχάλιος Άρης, ο Δήμαρχος  Κιλελέρ, κ.  Κομίτσας Ρίζος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου   Τυρνάβου κ.  Χαλούλης Δημήτριος και Κυπαρίσης  Αντώνιος, ο  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγιάς κ.  Λέτσιος  Βασίλειος, ο  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου  Τεμπών  κ. Δήμου Γρηγόριος.
Επίσης τα μέλη του Δ.Σ.  της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. κ. Συγγούνας Δημήτριος και Οικονόμου Δημήτριος καθώς και στελέχη της εταιρείας .

Add Comment