Αγχώδης νίκη του Π.Ο. Ελασσόνας επί του Λιανοκλαδίου

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΜΟΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

Μια δύσκολη – αγχώδη, αλλά και σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, πήρε ο Π.Ο. Ελασσόνας, επικρατώντας του Αγρότη Λιανοκλαδίου με 2-1, παρουσία λίγων φιλάθλων, που αψήφησαν το πολικό ψύχος και βρέθηκαν στις κερκίδες.
Η ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή, για ένα ακόμη αγώνα, παρά τη νίκη δεν έπεισε με την απόδοση της. Διατήρησε την υπεροχή σε όλο το ματς και έχασε ευκαιρίες απέναντι στο μαχητικό Λιανοκλάδι που πάλεψε έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή(…αν και έπαιζε από το 47΄ με 10 παίκτες), αλλά κατάφερε …να καρδιοχτυπήσει τους φιλάθλους. Ευτυχώς, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν στο βαθμό της ισοπαλίας, στο 85΄ ο Χάμος με υπέροχη εκτέλεση φάουλ … «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» και έγραψε για τους Ελασσονίτες μια ακόμη πολύτιμη νίκη.


Φάσεις – γκολ:

3΄: «Με το καλημέρα», ο Π.Ο. Ελασσόνας ανοίγει το σκορ. Μετά από σέντρα του Καραΐσκου, ο Χάμος με δυνατή κεφαλιά γράφει το 1-0
23΄: Εκτέλεση κόρνερ από τον Αριανούτσο, και με κεφαλιά ο Μακρής σε καλή θέση στέλνει την μπάλα…άουτ.
24΄: Ευκαιρία για γκολ από τον Ζήσιμο των φιλοξενουμένων.
38΄: Ωραία προσπάθεια του Φλίγκου από δεξιά, που δίνει τη μπάλα μπροστά στα καρρέ του Τσάμη, αλλά Αριανούτσος και Καραίσκος δεν καταφέρνουν να την προωθήσουν στα δίχτυα του Τσάμη.
47΄: Αποβολή(2 κίτρινες κάρτες) για τον Καβαδία του Λιανοκλαδίου, που μένει με δέκα παίκτες.
55΄: Με κεφαλιά το Λιανοκλάδι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά διαιτητής και επόπτης ακυρώνουν το γκολ, δίνοντας οφσάιντ, κάτω από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων.
60΄: Με κεφαλιά του Σπυριδάκη, ο Αγρότης Λιανοκλαδίου ισοφαρίζει, γράφοντας το 1-1.
64΄: Από δεξιά, ο Μακρής του ΠΟΕ σουτάρει και η μπάλα φεύγει άουτ.
76΄: Μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενουμένων, όταν σουτ του Τατσιόπουλου του Αγρότη, αποκρούει σωτήρια ο Μπαιμάκης.
78΄: Ευκαιρία για τον ΠΟΕ, όταν δυνατό σουτ του Αλεξανδρή, υποχρεώνει τον τερματοφύλακα Τσάμη να κάνει υπέροχη απόκρουση.
85΄: Υποδειγματικό σουτ – φάουλ του Σωτήρη Χάμου, και η μπάλα καταλήγει στο «γάμα» της εστίας των φιλοξενουμένων, γράφοντας το λυτρωτικό για τους Ελασσονίτες 2-1, μέσα σε πανηγυρισμούς φιλάθλων και πάγκου του Π.Ο.Ε.
90΄: Μεγάλη ευκαιρία του ΠΟΕ, όταν ο Χατζηβαλσάμης, σε ιδανική θέση για γκολ σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Τσάμης απέκρουσε σωτήρια.

Εξαιρετικός για ακόμη ένα αγώνα ο Σωτήρης Χάμος, ήταν ο «εκτελεστής» του Λιανοκλαδίου με τα δυό γκολ που πέτυχε.

Δεν απέφυγε τα λάθη το διαιτητικό «τρίο» των κ.κ. Κ. Πανυτσίδη, Θεοδ. Τζιουβάρα, Νικ. Ιωαννίδη(Σ.Δ. Κοζάνης).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Αλέξης Αλεξανδρής): Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος, Παγκαρλιώτας, Μακρής, Αποστόλου, Σκλάβος, Φλίγκος(66΄ Χατζηβαλσάμης), Χάμος, Αλεξανδρής, Καραΐσκος(90΄ Ρόππας), Αριανούτσος(66΄ Μουρατίδης).

ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ(Μάκης Ζαχαρόπουλος): Τσάμης, Σαγάνης, Καβαδίας, Σπυριδάκης, Μαδούρας, Στυλιανός, Τατσιόπουλος, Γκούρλιας, Σκαρλάτος, Ντεμίρης, Ζησιμος.
Αγωνίστηκαν ακόμη οι Νάσιος, Παπαγεωργίου(αλλαγές στο 45΄), και Μαϊδανόζογλου (αντικατέστησε στο 76΄ τον Νάσιο).

Add Comment