Μεγάλη συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ελασσόνα

Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού
Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού
Ελασσόνα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12.00 μεσημέρι

Τιμητική  εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας με τίτλο:  «ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ: 100 χρόνια Ιστορίας – ΕΛΑΣΣΟΝΑ:100 χρόνια Ελευθερίας  »

Μια εντυπωσιακή εκδήλωση χρέους ,μνήμης και Τιμής προετοιμάζεται  από τον Δήμο Ελασσόνας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στην Ελασσόνα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 , προκειμένου να τιμηθούν δύο σπουδαία γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ,που είναι ,τόσο  τα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας και της έναρξης των Βαλκανικών πολέμων που διπλασίασαν τα σύνορα της ελεύθερης Ελλάδας ,όσο και ο εορτασμός των 100 χρόνων λαμπρής ιστορίας του Θωρηκτού  «ΑΒΕΡΩΦ» .

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Ελασσόνας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προσκάλεσαν τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Κοσμά Χρηστίδη και την εντυπωσιακή Μπάντα του Πολεμικού  Ναυτικού ,προκειμένου να τιμήσουν από κοινού ιστορικές μνήμες που χάραξαν την πορεία της νεότερης Ελλάδας , με μια λαμπρή Τιμητική  εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας με τίτλο: «ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ: 100 χρόνια Ιστορίας –
ΕΛΑΣΣΟΝΑ:100 χρόνια Ελευθερίας  » , στην   αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» ,χωρητικότητας 500 θέσεων  ,την Κυριακή  29 Ιανουαρίου 2012 ,η οποία θα  αποτελέσει  την απαρχή και άλλων εκδηλώσεων ,που θα λάβουν χώρα στην περιοχή , καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012.

Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού και Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ»

θα πρέπει να  επισημανθεί  ότι το επίπεδο της  συγκεκριμένης Μπάντας του Π.Ν.  (Καλλιτεχνικός Διευθυντής  είναι ο Πλωτάρχης (Ε)  κ. Τσιλιμπάρης  Γ.) είναι υπεράνω κάθε προσδοκίας ,για την μουσική της αρτιότητα και το επίπεδο των μουσικών ,που συμμετέχουν σε αυτή και θεωρείται ,δίκαια, ότι αποτελεί την κορυφαία Μπάντα  ,από αυτές που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.
Είναι βέβαιο ότι με τέτοιες εκδηλώσεις ,αλλά πάνω απ’ όλα με τέτοιες ποιοτικές εμφανίσεις , προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό , το οποίο και με αυτό τον τρόπο έρχεται κοντά στον Ελληνικό λαό .
Σε ότι αφορά το Θωρακισμένο-Καταδρομικό  «ΑΒΕΡΩΦ» , τονίζεται ότι συμπληρώθηκε ένας αιώνας από την ύψωση της σημαίας  ,τον κατάπλου και την ένταξή του στον Ελληνικό στόλο  και συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων της χώρας και φέτος γιορτάζει το ιωβηλαίο των 100 χρόνων του .

Το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» είναι το ενδοξότερο πλοίο της νεότερης Ελλάδας ,αποτελεί το μοναδικό ελληνικό έδαφος το οποίο δεν υποδουλώθηκε ποτέ σε ξένο κατακτητή .Είναι το μοναδικό πλοίο που σώζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, που πήρε μέρος στις δύο παγκόσμιες συρράξεις του 20ου αιώνα.
Το θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» ,δίνοντας την τελευταία του μάχη με την ιστορική μνήμη ,πέρασε για τριάντα χρόνια στο περιθώριο ,έως το 1984 ,όταν το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να το αποκαταστήσει ως μουσείο ,όπου λειτουργεί έως σήμερα ,αγκυροβολημένο στο Φαληρικό ,στη θέση «Τροκαντερό».
Στη μεγάλη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στην  Ελασσόνα, που αποτελεί ένα σπουδαίο και σπάνιο γεγονός για την πόλη  και θα έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το τυχερό κοινό ,θα παρουσιαστεί  ενημερωτικό ντοκυμαντέρ για την 100ετή ιστορία του Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ και στη συνέχεια η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα θαυμάσιο μουσικό ταξίδι ,ανά τον κόσμο ,με ορχηστρικά έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης,  ο Δήμος Ελασσόνας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», θα τιμήσουν τις ένοπλες Δυνάμεις ,μέσα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Κοσμά Χρηστίδη ,ο οποίος προβλέπεται να παραστεί στο ιδιαίτερο και σπουδαίο αυτό γεγονός για την περιοχή  ,όπως ,φυσικά και όλες οι στρατιωτικές αρχές του Νομού.

Add Comment