Αγιάστηκαν τα νερά του Ελασσονίτη ποταμού

Του Γιάννη Μουκίδη

Με την καθιερωμένη κατάνυξη, με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και με μεγάλη συμμετοχή πιστών(…παρά τον βροχερό και «παγωμένο» καιρό) εορτάστηκαν και εφέτος τα Άγια Θεοφάνια στην πόλη της Ελασσόνας. Προχθές το πρ

ωί, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσόνος κ. Βασιλείου. Συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας και οι ιερείς των ενοριών.

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Δημ. Τσιαβέ), και κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, που διασχίζει την πόλη. Εκεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ελασσονίτες από όλες τις ενορίες της πόλης, για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Ο μητροπολίτης κ. Βασίλειος, αφού άφησε να πετάξουν ελεύθερα τα λευκά περιστέρια(όπως απαιτεί το έθιμο), έριξε τον Σταυρό στα νερά του Ελασσονίτη, όπου βούτηξαν δύο τολμηροί νεαροί κολυμβητές. Τον Σταυρό ανέσυρε ο Γιάννης Μαγαλιός. Με την επιστροφή του Σταυρού, ο κ. Βασίλειος δώρισε στο νεαρό ένα χρυσό σταυρό.
Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων, στην Ελασσόνα, παρευρέθηκαν:
ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Βασ. Αγοράστης, Ι. Παπαδημόπουλος, Ελευθ. Κυριακού, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, Χαρ. Τσιουβελακίδης, οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ κ. Αθαν. Ζιώγας και της ΔΕΥΑΛΕ κ. Ι. Ράπτης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινων. Αλληλεγγύης κ. Γ. Πετσέτας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, και πολύς κόσμος.

Add Comment