Ανακοινώσεις, κάλαντα και ευχές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άνοιγμα στην αγορά τουρισμού της Ρωσίας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Αναδεικνύουμε στο εξωτερικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας»

Άνοιγμα στην αγορά τουρισμού της Ρωσίας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω τις προσέγγισης μεγάλων tour operators της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσω Skype με τη διευθύντρια της Solvex κα Ιρίνα Πετρόβα και την υποδιευθύντρια κα Κατερίνα Άιζερμαν το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για την επίτευξη του στόχου. Στην σύσκεψη συζητήθηκε το Media Plan 2012-2013 της Solvex και συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Θεσσαλίας, το πρώτο 15θημερο του Φεβρουαρίου 2013 στην Μόσχα, σε ειδική εκδήλωση με τους Tour Operator. Παράλληλα εξετάστηκε η πραγματοποίηση του προγράμματος διακοπών 2012-2013 της Solvex, με στόχο το ξεκίνημα πτήσεων από τη Ρωσία προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου το 2013.
Όπως ανάφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ως Θεσσαλία έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: τον ορεινό όγκο, τα νησιά των Β. Σποράδων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα παράλια, το Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, κ.α.  Ως αιρετή Περιφέρεια έχουμε τη βούληση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά μέσω προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερης βαρύτητας. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της σπουδαιότητας του εγχειρήματος που βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς και της προστιθέμενης αξίας που δημιουργεί». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι μόνο «με εποικοδομητική  συνεργασία Περιφέρειας και επιχειρηματιών μπορεί να επιτευχθούν αποτελέσματα».
Από τη πλευρά του ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Θεωρώ ότι, η με πολλές πιθανότητες εξασφαλισμένη δράση προώθησης θα έχει αφ’ ενός το άνοιγμα της νέας τουριστικής αγοράς αφ’ εταίρου το ξεκίνημα της προώθησης της Θεσσαλίας στην Ρώσικη Αγορά με άμεσα και μετρίσιμα αποτελέσματα, κατ’ ελάχιστο με πάνω από 2.500 ρώσους επισκέπτες για το 2012 και πάνω από 18.000 διανυκτερεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν με τα αντίστοιχα μακροπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία. Θεωρώ επίσης ότι το ξεκίνημα ενός Ρώσου tour operator με την χρήση του αεροδρομίου της Αγχιάλου θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλους τουριστικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν προγράμματα τόσο στην χερσαία Θεσσαλία όσο και στην νησιώτικη, ενώ η προσέλκυση μεμονωμένων Ρώσων θα αυξηθεί τόσο από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας».


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ 340 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Αναδεικνύονται οι Ιαματικές Πηγές στο Κόκκινο Νερό

Κ. Αγοραστός: «Ο γεωγραφικός χώρος της Θεσσαλίας περιέχει σημαντικές υπεραξίες. Με τις κατάλληλες υποδομές η Θεσσαλία έχει να κερδίσει σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού»

Στο δρόμο της υλοποίησης τίθεται ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για τον Δήμο Αγιάς και συνολικά την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Πρόκειται για την ανάδειξη της ιαματικής πηγής του Κόκκινου Νερού μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων στις οποίες ξεχωρίζουν η εκσκαφή και αποκάλυψη των φυσικών πηγών καθώς και ο εξωραϊσμός του κτιρίου των πηγών.
Με έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», οι Πράξεις: «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» και «Σημάνσεις, προβολή τοπίων Δήμου Αγιάς», προϋπολογισμού 307.500,00 και 34.400 ευρώ αντίστοιχα. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αναλυτικότερα:
Το πρώτο έργο, «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς»  αφορά στην ανάδειξη της Ιαματικής Πηγής στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
α) Εκσκαφή και αποκάλυψη των φυσικών ιαματικών πηγών
β) Λιθόστρωση – Πλακόστρωση
γ) Διευθέτηση του ρέματος και ρύθμιση της ροής των υδάτων
δ) Δημιουργία χτιστών καθιστικών και περιπάτων σε διαφορετικά επίπεδα.
ε) Θέσεις στάθμευσης στην είσοδο/έξοδο της πλατείας.
στ) Αρχιτεκτονικός φωτισμός ανάδειξης.
ζ) Φύτευση.
η) Ανάπλαση του κτιρίου των πηγών
θ) Δημιουργία υπόγειας κατασκευής ροής χειμάρρου
Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρος αναδεικνύοντας τις Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού που αποτέλεσαν θεραπευτικό κέντρο.
Το δεύτερο έργο, «Σημάνσεις, προβολή τοπίων Δήμου Αγιάς» αφορά την ομοιόμορφη σήμανση περιπατητικών διαδρομών – μονοπατιών του Δήμου, καθώς και την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων – χαρτών σε κεντρικούς οικισμούς, ώστε να παρέχεται η απαραίτητη πληροφόρηση σε κατοίκους και επισκέπτες.
«Ο γεωγραφικός χώρος της Θεσσαλίας περιέχει σημαντικές υπεραξίες, τις οποίες ως αιρετή Περιφέρεια θέλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής οικονομίας και των πολιτών», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.
«Οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα αλλά και ευρύτερα. Πρόθεσή μας είναι να τις αναδείξουμε, να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις ώστε με την κατάλληλη προβολή να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες. Με τις κατάλληλες υποδομές η Θεσσαλία έχει να κερδίσει σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ευχές και κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και γιορτινές μελωδίες άκουσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα το πρωί στο γραφείο του, από τις μπάντες της 1ης Στρατιάς, του Α.Τ.Α και της 110 Π.Μ.  και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Ευχές ακόμα δέχθηκε ο περιφερειάρχης από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και από πολλούς πολίτες.
Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ανέφερε: «Εύχομαι το 2012 να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους. Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι σ’ εκείνους που βιώνουν καθημερινά δυσκολίες στη ζωή τους και σε όλους όσους καλούνται να επιβιώσουν μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα, δίχως να μετέχουν στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Ελπίζω το 2012 να φέρει καλύτερες μέρες για όλους και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον κόσμο. Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά”.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες

Η βαριά τραυματισμένη Ελληνική κοινωνία βιώνει αυτές τις μέρες μερικές από τις δυσκολότερες και δραματικότερες στιγμές της ιστορίας της.

Αυτή τη κρίσιμη ώρα, συναισθανόμενοι τις ευθύνες μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εργαζόμαστε μεθοδικά με ανθρώπους που έχουν τη διάθεση, τη δύναμη, την πίστη να προσφέρουν στον τόπο και να βοηθήσουν τον συμπολίτη τους και οικοδομούμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης μία νέα σύγχρονη Περιφέρεια η οποία βασίζεται σε θεμελιώδεις αξίες και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σ’ όλους τους Θεσσαλούς .

Γνωρίζουμε, το βιώνουμε εξάλλου τόσους μήνες, ότι ο δρόμος είναι γεμάτος από εμπόδια. Συγκρουόμαστε όμως συνειδητά με ότι κλείνει το δρόμο στο μέλλον της Περιφέρειας, συγκρουόμαστε με ότι κλείνει το δρόμο στο μέλλον των ανθρώπων.

Ξέρουμε ότι η μάχη για την ανατροπή δεν είναι εύκολη και χρειαζόμαστε τη συνεισφορά όλων. Έχουμε όμως απόλυτη συνείδηση ότι όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα μπορούμε τελικά να τα καταφέρουμε.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους Θεσσαλούς και τον καθένα προσωπικά Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα. Εύχομαι ειλικρινά ο Νέος Χρόνος να φέρει προκοπή, ψυχική ανάταση και καλύτερες ημέρες για κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία και συνολικά τον τόπο μας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ‘πλημμύρισε’ το πρωί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα κάλαντα έψαλαν στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, η μπάντες της 1ης Στρατιάς, του Α.Τ.Α και της 110 Π.Μ. η χορωδία φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής μουσικής κ.α. Ευχές ακόμα δέχθηκε ο περιφερειάρχης από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και από πολλούς πολίτες.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και ανέφερε: «Το μήνυμα της γέννησης του Χριστού είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα πρέπει να πορευτούμε με οδηγό τις πανανθρώπινες αξίες. Αγάπη, πίστη, αλληλεγγύη, αμοιβαιότητα, ειρήνη. Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους σας και τον καθένα προσωπικά Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία, πρόοδο και ευτυχία»

 

Προχωρά κανονικά η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας μετά τη διάθεση πίστωσης 1,7 εκ. για απαλλοτριώσεις με υπογραφή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Τονώνουμε την πραγματική οικονομία»

Προχωρά κανονικά η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας μετά και τις τελευταίες πιστώσεις 1.764.284,69 που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με την καταβολή από μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας των πιστώσεων για τις απαλλοτριώσεις, ξεμπλοκάρει η ολοκλήρωση της κατασκευής της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας. Παρότι παραλάβαμε τμήματα του έργου αυτού βαλτωμένα και ναρκοθετημένα, καταφέραμε με τις υπηρεσίες μας να κάνουμε ότι δεν έκανε η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον οι πιστώσεις για απαλλοτριώσεις υπάρχουν και το έργο μπορεί να συνεχιστεί κανονικά».
Συγκεκριμένα: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 831.000 ευρώ για το υποέργο «Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας – Τμήμα από Ελευθερές ως Ιτέα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Παράλληλα άμεσα καταβάλλονται άλλα 933.284,69 ευρώ για το υποέργο «Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή Τμήματος της Επ. Οδού Λάρισας – Καρδίτσας Τμήμα από τέλος παράκαμψης Μαυροβουνίου έως αρχή παράκαμψης Ελευθερών».

Κ. Αγοραστός: «Με προσήλωση, συνεργασία , συνέργεια και συνοχή, πετύχαμε το στόχο της απορρόφησης»

Επίτευξη στόχου απορροφητικότητας για το ΕΣΠΑ με συνολικές δαπάνες 40,6 εκατ. ευρώ

Επιτεύχθηκε ο στόχος απορρόφησης του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία κλεισίματος οικονομικού έτους του Προγράμματος .
Καταχωρήθηκαν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ε.Σ.Π.Α., εντός του 2011 δαπάνες ύψους 37 εκ.ευρώ και επιπλέον 3,6 εκ.ευρώ σε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και διαχειρίζονται από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Δικαιώθηκε η προσπάθεια που καταβάλαμε με πλήρη συνεργασία μεταξύ μας και με προσήλωση στο στόχο μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και συνέχισε: «Η συνεργασία υπήρξε σε όλα τα επίπεδα : πολιτικοί προϊστάμενοι Υπηρεσιών και υπηρεσιακός μηχανισμός, Ανάδοχοι έργων, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Υπηρεσίες Εντελλομένων και Επιτρόπων, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας, συναρμόδια Υπουργεία , υπηρεσίες και στελέχη τους. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περίοδο που διανύουμε, και αποτελεί ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει στον τόπο μας, την κοινωνία και την οικονομία , η συντονισμένη και στοχευμένη εργασία.Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και στο 2012, ευελπιστώντας σε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα για τη Θεσσαλία», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Εγκρίσεις Δημοπράτησης και Μελετών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ απ’ την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία συνεχίζουμε το έργο μας»
Εγκρίσεις Τευχών Δημοπράτησης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.922.828,59ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού. «Κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προωθεί όλα τα απαραίτητα έργα που δίνουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας, κινούν την τοπική οικονομία και στηρίζουν θέσεις εργασίας. Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει προσηλωμένη στο έργο της», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

1.Έγκριση τρόπου δημοπράτησης, τευχών δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΠΗΛΙΑΣ – ΚΑΡΥΤΣΑΣ» προϋπολογισμού 5.400.000 ευρώ με ΦΠΑ

2.Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής σύμβασης για το έργο «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ – ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ» προϋπολογισμού  1.450.000.00 €

3.Έγκριση δημοπρασίας και σύστασης επιτροπής διαγωνισμού του έργου:  «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΤΗΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με ΦΠΑ

4.Έγκριση – παραλαβή ακτομηχανικής μελέτης  για την μελέτη έργων «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΗΠΙΑΔΟΣ», εντολή έναρξης επόμενου σταδίου, προϋπολογισμού 218.473,29 ευρώ με ΦΠΑ

5.Έγκριση του συνόλου της μελέτης και παραλαβή της μελέτης:«ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ» προϋπολογισμού 113.704,50 € με ΦΠΑ

6.Επανάληψη του διαγωνισμού του έργου :  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΥ Ι.Μ. ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ – ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΑΜΠΕΡΟΥ Π.Ε ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»   προϋπολογισμού: 100.000 € με ΦΠΑ

7.Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας προμήθειας ακρυλικού χρώματος διαγράμμισης οδών και υάλινα αντανακλαστικά σφαιρίδια Π.Ε. Μαγνησίας 61.450,80 ευρώ με ΦΠΑ

8.Έγκριση Πρακτικών Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού  για «Προμήθεια 500 τόνων άλατος για τις ανάγκες της Π.Ε. Τρικάλων – Β’ Εργολαβία» προϋπολογισμού  30.000,00 €  με Φ.Π.Α.

9.Έργο «Καθαρισμός τάφρων & σήμανση  στο οδικό δίκτυο του Ν. Μαγνησίας  έτους 2011-2012» προϋπολογισμού 49.200 ευρώ με ΦΠΑ

 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Νομού Λάρισας. Η ολοκλήρωση της κατασκευής των οδικών αξόνων Λάρισας – Τρικάλων, Λάρισας – Καρδίτσας και των μελετών για τους οδικούς άξονες Λάρισας – Φαρσάλων και Ελασσόνας – Κοζάνης είναι βασικές προτεραιότητες σε ότι αφορά στα οδικά έργα.
Συζητήθηκαν επίσης τα έργα που αφορούν στον αγροτικό τομέα με αιχμή τα έργα για την αποταμίευση νερού και την κατασκευή των κλειστών αρδευτικών δικτύων όπως αυτά έχουν προταθεί από τους ΤΟΕΒ Πηνειού, Ταουσάνης, Τυρνάβου Αμπελώνα και Μακρυχωρίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την αξιοποίηση του Ολύμπου ενόψει και της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αμέσως μετά τις γιορτές όπου θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση από την Περιφέρεια και το Δήμο Ελασσόνας ύστερα από συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Έξαρχο και για τα έργα στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, του τουρισμού καθώς και τα έργα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Έξαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Είχα μία αναλυτική και πλήρη ενημέρωση για τα έργα, τις δράσεις αλλά και για τις προτεραιότητες και τους στόχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Νομού μας. Συμφωνήσαμε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στη βελτίωση των οδικών αξόνων και την επιτάχυνση των αποφάσεων για την κατασκευή των κλειστών αρδευτικών δικτύων έτσι όπως έχουν προταθεί από τους ΤΟΕΒ για να δοθεί μία ανάσα στους αγρότες μέσω της μείωσης του κόστους άρδευσης. Συμφωνήσαμε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού για την προώθηση του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού.  Η μεγάλη θεσμική αλλαγή του Καλλικράτη με την οποία καθιερώθηκε η Αιρετή Περιφέρεια και συγκροτήθηκαν ισχυροί Δήμοι πρέπει να υποστηριχθεί για να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προώθηση της ανάπτυξης και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες”.
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Έξαρχο για όλα τα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε Λάρισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία γενικότερα» δήλωσε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Ενημέρωσα επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα έργα κυρίως λόγω της διαδικασίας έγκρισης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών που πετυχαίνουμε πλέον σε όσα έργα είναι ώριμα. Εξέφρασα παράλληλα την ανησυχία μου για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που από την πρώτη Ιανουαρίου θα γίνεται από τους Δήμους. Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για τα έργα στους τομείς της υγείας, της παιδείας (σχολεία-ΤΕΙ-ΑΕΙ), του πολιτισμού, των υδάτινων πόρων, των οδικών αξόνων και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Add Comment