Θρήνος στο Σαραντάπορο για τον 31χρονο

ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ

Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν, προχθές το μεσημέρι(Πέμπτη), λίγα λεπτά μετά τις 2.30, όπου έξω από το Σαραντάπορο, στην περιοχή «Χάνι Χατζηγώγου», και πιο συγκεκριμένα στην αγροτική τοποθεσία «Μύλος», η οικογένεια Βαίτση(πατέρας και οι δύο γιοί του) ασχολούνταν με γεωργικές εργασίες.
Την ώρα, που το τρακτέρ, με χειριστή – οδηγό τον 31χρονο Φώτη Βαΐτση, προσπαθούσε να εκριζώσει ελαιόδεντρο με συρματόσχοινο, άγνωστο πως χάθηκε ο έλεγχος του γεωργικού ελκυστήρα, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να ανατραπεί και να καταπλακώσει τον οδηγό του Φώτιο Γεωργ. Βαΐτση, κάτοικο Σαρανταπόρου, τραυματίζοντας τον θανάσιμα! Και όλα αυτά, μπροστά στον εμβρόντητο πατέρα του και στον έκπληκτο αδελφό. Στο σημείο της τραγωδίας προσέτρεξαν άλλοι αγρότες και συγχωριανοί του θύματος, που βρισκόταν σε διπλανό χωράφι, που άμεσα ειδοποίησαν συγχωριανούς και τις αρχές. Ήταν όμως αργά. Ο Φώτης, βαρύτατα τραυματισμένος, είχε καταλήξει.
Το σημείο, όπου συνέβη το κακό, με την πρώτη ματιά, δεν προϊδεάζει για κάτι επικίνδυνο που τυχόν θα συνέβαινε ποτέ. Χωρίς κατηφορικό και επικλινές έδαφος. Αλλά η μοίρα είχε αποφασίσει αλλιώς.
Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του 31χρονου Σαρανταπορίτη, και μάλιστα με τόσο τραγικό τρόπο, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία και στην γύρω περιοχή, και σκόρπισε, αν και σε περίοδο γιορτών, βαρύτατο πένθος, στην οικογένεια του θύματος και στους συγγενείς και φίλους του.
Ο άτυχος Φώτης, ήταν γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός, με πολλούς φίλους, κοινωνικός, έχοντας γνωστούς και στην Ελασσόνα. Γιός του Γιώργου Βαϊτση, που διατηρεί βιοτεχνία αλουμινοκατασκευών – σιδηροκατασκευών, και όπου εκεί εργαζόταν ο Φώτης. Άφησε πίσω του την μητέρα του, μια αδελφή παντρεμένη και ένα αδελφό. Η σορός του 31χρονου μεταφέρθηκε στη Θεσ/νίκη, για νεκροτομή και τις απαραίτητες διατυπώσεις, και χθες το απόγευμα κηδεύτηκε στη γενέτειρα του, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.
Μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης, πένθους και θρήνου, ο 31χρονος Σαρανταπορίτης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και τα αδέλφια του. Όλοι είχαν να πουν κάτι ιδιαίτερο για τον Φώτη, που έφυγε απροσδόκητα, με τόσο φριχτό τρόπο. Θλιβερή λεπτομέρεια: πριν λίγες ημέρες, η οικογένεια Γ. Βαϊτση κήδεψε την γιαγιά του Φώτη.
Το Σαραντάπορο, μέσα σε διάστημα μόλις 5 μηνών, έχει το θλιβερό «προνόμιο» να θρηνεί τον χαμό 2 νέων ανθρώπων.
Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, είχε «σβήσει» στην άσφαλτο ο 24χρονος Γεώργιος Ανδρ. Ράπτης, σπουδαστής Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, μετά από σοβαρό τροχαίο, ενώ επέστρεφε με τους φίλους του στο Σαραντάπορο, μετά από διασκέδαση(στην γειτονική Δολίχη, όπου υπήρχε το ετήσιο πανηγύρι του Αγ. Σωτήρος).
Τέλος, ακόμη μια ασυνήθιστα τραγική λεπτομέρεια: οι δυο οικογένειες των θυμάτων Γιώργου Ράπτη και Φώτη Βαΐτση μένουν στην ίδια γειτονιά, και τα σπίτια τους είναι διπλανά!!

Add Comment