Άλλη μια απρέπεια προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου.

Ενώ ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας που αποφάσισε ομόφωνα την αδελφοποίηση του Δήμου με το Δήμο Τρστένικ της Σερβίας, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου έκρινε ότι στην υποδοχή του Δημάρχου της σερβικής πόλης και την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδερφοποίησης πρέπει να παρίσταται μόνο ο ίδιος και οι συνεργάτες του…

Αυτή η έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς του δήμου ενισχύεται και από την παρουσία εκπροσώπων άλλων φορέων, όπως του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου και της ΑΕΝΟΛ (!).

Η ιδιοκτησιακή λογική του κ. Ευαγγέλου, ο οποίος μάλλον νομίζει ότι “ο Δήμος είναι αυτός”, συνιστά προσβολή προς τους δημότες που θέλουν τις υποθέσεις του δήμου να τις διαχειρίζονται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους και όχι οι αρεστοί εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Ελασσόνας για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Τρστένικ:

Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμο Τρστένικ της Σερβίας, επισφραγίστηκε η πενθήμερη παρουσία της διαδημοτικής αποστολής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρστένικ κ. Aleksandar Ćirić, ως τιμώμενου φορέα στα πλαίσια της Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας 2018.

Η εκδήλωση Αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Ευαγγέλου και εκπροσώπων των δύο Δήμων και αφότου οι δύο Δήμαρχοι εξήραν την σημασία της συνεργασίας των δύο πόλεων, προσδίδοντας έμφαση σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.

Το Τρστένικ είναι πόλη της Επαρχίας Ράσινα στη Κεντρική Σερβία και έχει πληθυσμό περίπου 43.000 κατοίκους. Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή είναι συνδεδεμένη με την πρωτογενή δραστηριότητα (πάνω από το 50% του πληθυσμού ασχολείται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων) ενώ, όπως και ο Δήμος Ελασσόνας, στοχεύει στην ανάπτυξη τριών βασικών αξόνων: Στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, και στην προσέλκυση επενδύσεων στον τουρισμό. Μάλιστα ο Δήμος έχει πρόσφατα βραβευθεί ως φιλικός προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα της χώρας μιας και πάνω από 1500 επιχειρήσεις εδρεύουν στα όρια του. Τέλος ο Δήμος Τρστένικ έχει αναπτύξει ποικίλη πολιτιστική δραστηριότητα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τα οποία προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Η αδελφοποίηση αυτή θα υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ανταλλαγών στους τομείς του πολιτισμού και των παραδόσεων, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της τοπικής αγροτικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού με αμοιβαία οφέλη για την τοπική οικονομία . Πιο συγκεκριμένα, με την συνεργασία της Επιτροπής Αδελφοποίησης που θα συσταθεί με την συμμετοχή δομών του Δήμου, κοινωνικών , πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και παραγωγικών φορέων, θα εκπονηθεί για κάθε τομέα ένα πρόγραμμα δράσεων και θα επιδιωχθούν οι συνεργασίες και ανταλλαγές στους παραπάνω τομείς, που θα ενεργοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες, τις συλλογικότητες τους φορείς και τους πολίτες.

Την πόλη της Ελασσόνας εκπροσώπησαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Δήμου Τρστένικ, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, του Επιμελητηρίου Λάρισας και της ΑΕΝΟΛ.

Θέματα #ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ #Δήμος Ελασσόνας #ΔΗΜΟΣ ΤΡΣΤΕΝΙΚ #Ευαγγέλου