ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τέρμα 1ης Μεραρχίας – 2οΔημ. Σχολείο – Ελασσόνα
e-mail: sepeelassonas@gmail.com-Τηλ.6980309569
Ελασσόνα, 22-8-2018

΄΄Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Ελασσόνας δηλώνει το παρόν στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί ην Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ‘’ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ’’  με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ για τη β΄ Φάση των αποσπάσεων ΄΄

Με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν και φέτος, την πραγματοποίηση της β΄ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να λάβει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης στη β φάση αποσπάσεων.
Ζητούμε να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και όχι απόκρυψη κενών… όχι στην εικονική πραγματικότητα της προηγούμενης χρονιάς. Μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς καθώς εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα οικογενειακά και υγείας, βρέθηκαν μακριά από τις οικογένειές τους.
Οι προσλήψεις αναπληρωτών επιβεβαίωσαν την απόκρυψη κενών στις περισσότερες περιοχές, από τους Περιφερικούς Διευθυντές.
Εύλογες οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα πολλών συναδέλφων μας.
Άλλωστε, η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης αποσπάσεων είναι υποχρέωση της πολιτείας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τόσο η οικογενειακή κατάσταση όσο και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί (όπως όλοι φυσικά)επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.
Η ικανοποίηση της αίτησης απόσπασής του εκπαιδευτικού συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου αφού του επιτρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στη σχολική αίθουσα.
Επισημαίνουμε, πως οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, αφού οι συνάδελφοι που μετακινούνται καλύπτουν κενές θέσεις σχολείων άλλων περιοχών.
Ας μη ξεχνούμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι »αριθμοί», είναι άνθρωποι γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά.
Απαιτούμε πραγματοποίηση όσο το δυνατό περισσοτέρων αποσπάσεων, με τις αρχές της αντικειμενικότητας και πάνω από όλα της διαφάνειας.