Συνάντηση της Άννας Βαγενά με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό ελληνικής καταγωγής Alexander Payne

Στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων και της μεγάλης προσπάθειας προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών προκειμένου να έρθουν και να κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα, η Άννα Βαγενά συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον ελληνικής καταγωγής, πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό, Alexander Payne.
Οι δυο τους παρακολούθησαν την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Με αφορμή το Νέο Επενδυτικό Κίνητρο για την παραγωγή κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα μέσα από τον φορέα Ε.Κ.Ο.Μ.Ε ( Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), συζητήθηκε η δυνατότητα γυρίσματος μιας νέας ταινίας, διεθνούς συμπαραγωγής, του Alexander Payne, η οποία μάλιστα θα γυριστεί και στην Ελλάδα, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί πολύ.
Η κ. Βαγενά ενθάρρυνε τον οσκαρικό σκηνοθέτη και σεναριογράφο που μας κάνει περήφανους για την ελληνική καταγωγή του, σε αυτή την προσπάθεια καθώς όπως έχει δηλώσει, η διεθνής πολιτιστική συνεργασία είναι η καλύτερη διπλωματία.

Θέματα #ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΗΝ #Άννα Βαγενά #βουλευτής #ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ #ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ #συνάντηση #ΣΥΡΙΖΑ