Το Αγροτικό – Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας προγραμματίζει και φέτος τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις του, με τίτλο 24ο Διεθνές Μουσικό Πανηγύρι «Αραδοσίβια 2018» καθώς και την 13η Εκθεση Τοπικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Αυγούστου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις φέτος είναι αφιερωμένες στη Μακεδονία. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικούς και αλβανικούς χορούς και τραγούδια με διακεκριμένα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Αλβανία και την Ελλάδα. Ειδικότερα, συμμετέχουν τα συγκροτήματα των φορέων: Φολκλορικό Συγκρότημα «SHIJAKU» από την Αλβανία, Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Ένωση Ποντίων Ελασσόνας, Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζόμυλου Μαγνησίας «Η Διάπλαση», Μορφωτικός Όμιλος Σερβιών «Τα Κάστρα», Πολιτιστικός Σύλλογος Μανιακίου Φλώρινας, Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Φλώρινας «Νέοι Ορίζοντες».

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από την φιλόλογο κ. Βίκυ Χατζηκυριάκου. Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο Δρ. Κοινωνιολογίας Κώστας Σαχινίδης.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θέματα #ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ #Αραδοσίβια #ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2018 #ΘΕΜΑ #Κώστας Σαχινίδης #πανηγύρι #χορευτικά