«Έφυγε» ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Λευτέρης Μεζίλης

Του Γιάννη Μουκίδη

«Έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο Ελασσονίτης πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας και για πολλά χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ Λευθέρης Μεζίλης, που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και κηδεύτηκε στην Ελασσόνα.
Ο εκλιπών, με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αειθαλής και δραστήριος έως και πριν λίγο καιρό, με ευαισθησίες, με πνευματικές και πολιτικές ανησυχίες, με ιδιαίτερη αγάπη στον πολιτισμό, την παράδοση, τη μουσική και όχι μόνο. Παρών συχνά, παρά την ηλικία του, στα κοινωνικά και καλλιτεχνικά «δρώμενα» του νομού μας, αλλά και στην καθημερινότητα της Ελασσόνας. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, ενώ στην επετειακή εκδήλωση για τα 40χρονα του συλλόγου(τον περασμένο Δεκέμβριο) τιμήθηκε ως επίτιμος πρόεδρος για την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση. Ήταν ενεργό μέλος του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας και της αντίστοιχης χορωδίας, και η «ψυχή» των βραδιών «ρετρό», που αναβίωναν με επιτυχία κάθε χρόνο στην Ελασσόνα.
Γιός του ο επεμβατικός καρδιολόγος στην Πολυκλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης Νίκος Μεζίλης. Ευτύχησε να δει 2 εγγονούς, φοιτητές.
Είχε την ατυχία να χάσει πρόσφατα τη σύζυγο του Ισμήνη Παγώνη – Μεζίλη, μόλις ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή και ο ίδιος, ίσως σημείο αναφοράς και «σημάδι» για ένα αγαπημένο ζευγάρι παλαιών Ελασσονιτών, που «έκλεισε τον κύκλο του»!

Στην Εξόδιο Ακολουθία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Παϊσιος Μπίσμπας και ο ιερέας π. Χρήστος Γεροφάκας.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, εκ μέρους του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας, τον αποχαιρέτησε ο «απόμαχος» εκπαιδευτικός Ηλίας Παρασκευάς, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα:
«Αφήνεις σε όλους ως παρακαταθήκη το εξαιρετικό ήθος σου, μία έντονη προσωπικότητα που εξέπεμπε πάθος και αγωνιστικότητα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και αρετές όπως η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.
Ανήσυχος πνευματικά πάντα και εραστής της κοινωνικής δράσης, συμμετείχες ως μέλος, ως διοικητικός παράγοντας και ως συνιδρυτής σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που είχαν στόχο την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου του λαού του τόπου μας. Πίστευες ότι ο πολιτισμός εξυψώνει τον άνθρωπο, τον εξανθρωπίζει και είναι μάλιστα αναπόσπαστο στοιχείο της δημοκρατίας. Γνώριζες μάλιστα καλά ότι η μουσική και ιδιαίτερα η πολυφωνική – την οποία υπηρετεί με επιτυχία ο σύλλογος μας – και την οποία αγάπησες με πολύ πάθος, εξευγενίζει τον άνθρωπο, του γαληνεύει την ψυχή, του εξοπλίζει τον ψυχικό του κόσμο με ανώτερα και υψηλά συναισθήματα, και του εμπλουτίζει την προσωπικότητα με τις αρετές του μέτρου, της αρμονίας, της πειθαρχίας και της τάξης».

Ανάμεσα στις παρουσίες, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρ. βουλευτές, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, Χρήστος Καραγιάννης, Πέτρος Χατζήνας, ο πρ. δήμαρχος Νίκαιας Ρίζος Κομήτσας, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανώσεων και κομμάτων, και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.

Add Comment