«Ταύρος εν υαλοπωλείω» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας!

ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ένα ασυνήθιστο και απαράδεκτο επεισόδιο, που «στιγματίστηκε» από όλες τις δημοτικές ομάδες, σημειώθηκε στην αρχή της προχθεσινοβραδυνής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, και έχει να κάνει με θορυβώδη διαμαρτυρία επαγγελματία(ελαιοχρωματιστή), που ισχυριζόμενος πως ο Δήμος του οφείλει χρήματα από παλαιότερες εργασίες που έκανε σε σχολικό κτίριο, θυμωμένος και εκνευρισμένος, προχώρησε προς το προεδρείο και δεν δίστασε να κτυπήσει δυνατά τα έδρανα, να ρίξει κάτω και να σπάσει κανάτα και ποτήρια με νερό, που είχαν τοποθετηθεί για τη συνεδρίαση!

Ο συγκεκριμένος πολίτης Ν.Σ., ήταν στην αίθουσα συνεδριάσεων, γνωρίζοντας την ακριβή ώρα της συνεδρίασης(…έχει γίνει και στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις) και πριν αρχίσει η συνεδρίαση κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, ζητώντας με έντονο ύφος να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο την πληρωμή εργασιών ελαιοχρωματισμού που έκανε πριν χρόνια στο Τεχνικό Λύκειο Ελασσόνας, επί θητείας του πρ. δημάρχου Γιώργου Πασχόπουλου.
Κάπου εκεί, θυμωμένος, φωνάζοντας και κτυπώντας δυνατά τα έδρανα, πέταξε κάτω και έσπασε κανάτα και ποτήρια με το νερό, με όλο το σώμα του Δ.Σ. να έχει «σαστίσει» και να «παγώνει» για ό,τι έβλεπε μπροστά του.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντ. Μπίσμπας, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει, ζήτησε από τον ίδιο να πληροφορηθεί το ποσό που διεκδικεί από τον Δήμο Ελασσόνας, παίρνοντας την απάντηση από τον διαμαρτυρόμενο «…15.700 ευρώ».
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να κληθεί η αστυνομία(…κάτι που αποφεύχθηκε). Ευτυχώς, η κατάσταση δεν είχε συνέχεια, αφού ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώτης Καραγκόγκος, λειτουργώντας «πυροσβεστικά», πλησίασε τον διαμαρτυρόμενο και συνοδεύοντας τον, τον απομάκρυνε με ηρεμία από την αίθουσα, ενώ ο ίδιος συνέχισε να ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει στη συνεδρίαση την πληρωμή του χρέους προν τον ίδιο.
[wpg_thumb]
Το πρωτοφανές συμβάν έδωσε αφορμή για ολιγόλεπτη κουβέντα.

Ο πρ. δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος, ενημερώνοντας το σώμα, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ελαιοχρωματιστής εργάστηκε και πληρώθηκε, αλλά μερικές φορές αρκετοί επαγγελματίες ζητούν περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται και θα έπρεπε η δημοτική αρχή να ρωτήσει την Τεχνική υπηρεσία. Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, έντονα θορυβημένος από το συμβάν, δήλωσε πως η Τεχνική υπηρεσία έχει άγνοια για τον συγκεκριμένο επαγγελματία.

Ο δημ. σύμβουλος Δημ. Αβρανάς, απευθυνόμενος προς το προεδρείο, τόνισε: «Έχετε ευθύνη που φθάσαμε έως εδώ και είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό. Έπρεπε να είχε δοθεί λύση».

Με τη σειρά του, ο δημ. σύμβουλος Βασ. Βαρνάς, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Ό,τι έγινε εδώ πριν λίγο, αποτελεί ασέβεια προς όλους μας. Ακραία κίνηση από τον πολίτη προς όλους. Έχετε ευθύνη. Ο συγκεκριμένος έχει ξαναέλθει άλλες 2 φορές σε συνεδρίαση Δ.Σ. και ξαναέβαλε το θέμα. Είχατε υποσχεθεί ότι θα το εξετάσετε και δεν το κάνατε. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν υπάρξουν και άλλα παρόμοια περιστατικά στο μέλλον; Θα έρχονται πολίτες, θα χτυπούν τα έδρανα, θα σπάζουν, θα μαλώνουν με τους συμβούλους; Είναι εικόνα αυτή;».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Λέκκας, ενημερώνοντας το σώμα, τόνισε διευκρινιστικά:
«Συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουμε ενημερώσει και εξηγήσει στον συγκεκριμένο κύριο πως χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που θα πρέπει να προσκομίσει στην Τεχνική και στην Οικονομική Υπηρεσία. Οι υπηρεσίες δηλώνουν άγνοια. Δεν έχει κόψει τιμολόγια, έχουν γίνει ενέργειες. Τον έπεισαν τον άνθρωπο κάποιοι ότι θα έλθει στο δημοτικό συμβούλιο, όλοι εμείς θα ψηφίσουμε το θέμα του και…την επόμενη ημέρα θα πληρωθεί! Νομίζει ο άνθρωπος πως η διαδικασία είναι απλή. Αλλά δεν είναι έτσι. Απαιτείται μια συγκεκριμένη διαδικασία».

Add Comment