985.000 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 για αναβαθμίσεις πλατειών στην Ελασσόνα

Έργα ιδιαίτερης σημασίας που αναμένεται να βελτιώσουν την εικόνα των πόλεων Αγριάς, Νέας Αγχιάλου, Γιάννουλης, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Παλαμά και Φαρσάλων, πρόκειται να ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και δίνοντας έναν άλλο «αέρα» στις συνοικίες των εν λόγω περιοχών. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την ένταξη στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» 7 νέα έργα που αφορούν σε δημιουργία / ανάπλαση υπαίθριων χώρων στους οικισμούς προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, με Δικαιούχους τους Δήμους Βόλου, Λάρισας, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Παλαμά και Φαρσάλων.

Το έργο που αφορά στο Δήμο Ελασσόνας είναι :

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ με προϋπολογισμό 985.000 ευρώ

Η πράξη αφορά στην ανάπλαση – διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Ελασσόνας και συγκεκριμένα:
στην ανάπλαση της πλατείας Αμπελοκήπων (ΟΤ 133) στη συνοικία Βαρόσι,
στην ανάπλαση της πλατείας Υδάτων (ΟΤ 316Α) έναντι του παλιού τελωνείου και του πεζοδρόμου που εφάπτεται σε αυτή,
στη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. Γ299 και των όμορων αυτού πεζοδρόμων στην νοτιοανατολική και νοτιοδυτική πλευρά του Λυκείου Ελασσόνας.
Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Ελασσόνας που αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης Ελασσόνας και στην υλοποίηση των χρήσεων που αυτό προβλέπει. Η πλατεία Αμπελοκήπων χρήζει συνολικής επέμβασης διότι είναι κατασκευασμένη εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι πλέον ελκυστική και λειτουργική για τους πολίτες. Η πλατεία Υδάτων και ο πεζόδρομος δίπλα σε αυτή βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης απέναντι από το παλιό τελωνείο με υποτυπώδη διαμόρφωση και δεν προσφέρονται για χρήση από τους κατοίκους της περιοχής. Ο χώρος στάθμευσης και οι πεζόδρομοι νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του λυκείου Ελασσόνας, αν και αποτελούν σημαντικούς χώρους για την περιοχή και για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Λυκείου είναι πλήρως αδιαμόρφωτοι. Με το έργο επιτυγχάνεται αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης εντός του αστικού χώρου. Γίνεται αναβάθμιση του δομημένου χώρου μέσω των παρεμβάσεων ανάπλασης. Ο συνολικός χώρος που αναπλάθεται είναι 7.500τ.μ.. περίπου Το έργο έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Αναδεικνύεται και αναβαθμίζεται η περιοχή όπου βρίσκεται το παλιό τελωνείο ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί ως αξιοθέατο της πόλης.

Add Comment