Εντός έδρας ήττα για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Οικονόμος – Γάζωρος 0 – 1

Του Γιάννη Μουκίδη

Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής γνώρισε στην έδρα της η ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, από την σκληροτράχηλη ομάδα του Εθνικού Γαζώρου με 0-1.
Στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας», παρουσία πολλών φιλάθλων, οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή στο περισσότερο διάστημα του αγώνα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, πίεσαν τον αντίπαλο(ιδίως στο β΄ ημίχρονο) που είχε «προστάτη – άγγελο» ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 60΄ με μια φάση …«από το πουθενά» και κράτησαν το πολύτιμο για αυτούς 0-1, αντέχοντας στην πίεση του Οικονόμου Τσαριτσάνης.

Φάσεις – γκολ

15΄: Πρώτη ευκαιρία για τον Οικονόμο, όταν από δεξιά ο Μπλέντι εκτελεί φάουλ, αλλά ο Τσιανάκας σε καλή θέση…δεν πρόλαβε την κεφαλιά.
24΄: Κεφαλιά του Κουλτσιάκη του Οικονόμου και η μπάλα φεύγει άουτ.
29΄: Ωραία κεφαλιά του Οικονόμου της Τσαριτσάνης και ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων πέφτει και μπλοκάρει.
47΄: Κεφαλιά του Μπανούση μπλοκάρει σωτήρια ο Γιαννιώτης του Γαζώρου.
51΄: Ευθύβολο σουτ του Μπανούση, αλλά η μπάλα βρήκε αμυντικό, που απέκρουσε σωτήρια.
59΄: Δυνατό σουτ του Μπαλή υποχρεώνει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.
60΄: Η μπάλα φτάνει στον Μαχαιρούδη των φιλοξενουμένων, που με σουτ εκτελεί τον Μπαχτσεβάνο γράφοντας το 0-1, μέσα σε τρελά πανηγύρια των λίγων φιλάθλων του Γαζώρου που βρέθηκαν στην Τσαριτσάνη.
73΄: Σουτ του Βασιλειάδη των φιλοξενουμένων και ο Μπαχτσεβάνος της Τσαριτσάνης μπλοκάρει σταθερά.
77΄: Δυνατό σουτ του Πούτα, και ο τερματοφύλακας του Γαζώρου αποκρούει σωτήρια.
83΄: Διπλή ευκαιρία του Οικονόμου για γκολ, όταν Κέρης και Μπανούσης σουτάρουν, και ο εξαιρετικός Γιαννιώτης αποκρούει σωτήρια.

Από την ομάδα του Γιώργου Καλτέκη ξεχώρισαν ιδαίτερα οι Μπανούσης, Πούτας, Κέρης, Μπλέντι, Τσιανάκας, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.
Από τον Εθνικό Γαζώρου, κορυφαίος(…και του αγώνα) ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης, που είχε να κάνει πολύ δουλειά στο γήπεδο της Τσαριτσάνης, και ήταν εξαιρετικός. Ακόμη ξεχώρισαν οι Μαχαιρούδης, Κωνσταντινίδης(παρά την πολυετή δράση του, παραμένει «αειθαλής» και μαχητής).

Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Κ. Μηλιάδη, Ηλ. Παπαδόπουλου, Αρ. Μερκενίδη(Σ.Δ. Θεσσαλονίκης).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ(Γιώργος Καλτέκης): Μπαχτσιβάνος, Καραγιάννης, Πούτας, Οικονόμου, Τσιανάκας, Μπαλής, Μπλέντι, Κέρης, Μπανούσης(83΄ Φλώρος), Νικούλης(69΄ Μαντζιούνης), Κουλτσιάκης(65΄ Παπακωνσταντίνου).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΖΩΡΟΥ(Παναγ. Δηλμπέρης): Γιαννιώτης, Καλογιάννης(87΄ Κώτσιας), Κοσμίδης, Αγγελόπουλος, Γαλακτερός, Κουκόλης, Άγγος, Παλάσκας, Μαχαιρούδης(67΄ Βασιλειάδης), Κωνσταντινίδης(55΄ Μάρρος), Πεχλιβανίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Παναγ. Δηλμπέρης(Εθνικός Γαζώρου): «Δεν κάναμε και το καλύτερο μας παιχνίδι στην Τσαριτσάνη, απέναντι στην δυναμική ομάδα του Οικονόμου, που θέλω να πω πως αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Εμείς καταφέραμε να σημειώσουμε ένα γκολ, δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από την γηπεδούχο και μας βοήθησε η κλάση και η απόδοση του νεαρού μας τερματοφύλακα Γιαννιώτη. Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έχει αγωνιστικό πλάνο και είναι μια επιθετική ομάδα. Τα συγχαρητήρια μου και καλή πορεία στη συνέχεια. Καλές γιορτές σε όλους».

Γιώργος Καλτέκης(Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Συγχαρητήρια στον Εθνικό Γαζώρου για την μεθοδικότητα του στο σημερινό μας παιχνίδι. Η μπάλα τιμωρεί. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, πιέσαμε τον αντίπαλο, αλλά σε μια φάση δεχτήκαμε ένα γκολ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε ανορθόδοξα. Παρά την ήττα μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Δεν θέλουμε να παίζουμε αντιποδόσφαιρο. Ο Οικονόμος είναι νέα ομάδα και έχουμε φιλοδοξίες. Το σημερινό αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα, αλλά ο κόσμος είδε πως προσπαθήσαμε ως το τέλος. Εύχομαι καλές γιορτές».

Add Comment