Ευαγγέλου: Η Γαλακτοκομική Σχολής της Ελασσόνας δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής

Συνάντηση και ενημέρωση των προέδρων χωριών και κοινοτήτων της Ελασσόνας, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Γαλακτοκομικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, υποστήριξε:
Η Γαλακτοκομική Σχολή, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο, ως παράρτημα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, και από την επόμενη χρονιά, μεταφερόμενη στο παλιό Καπνεργοστάσιο, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο την δημοτική αρχή. Είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ελασσόνα, την τοπική της οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον της.
Ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της επαρχίας για να στηριχθεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό προτζεκτ που δημιουργήθηκε στην Ελασσόνα. Σχέδιο μας η διασύνδεση της Σχολής με τους ντόπιους παραγωγούς γάλακτος, με τις μεγάλες επιχειρήσεις της επαρχίας, με την Φέτα ΠΟΠ της Ελασσόνας. Στόχος μας, η μετατροπή της Ελασσόνας σε πανελλαδικό κέντρο έρευνας και κατάρτισης, σε σχέση με την κτηνοτροφία και το γάλα.
Επιτέλους, ο “λευκός χρυσός” της χώρας μπορεί και πρέπει να γίνει αιχμή του δόρατος για την ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα.

[wpg_thumb]

Θέματα #ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ #Δήμος Ελασσόνας #Ελασσόνα #ενημέρωση #πρόεδροι κοινοτήτων