ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ | Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παρουσιάζει τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου

Από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ανακοινώνεται ,ότι λόγω προβλεπόμενης από την ΕΜΥ επιδείνωσης του καιρού ,από αύριο Παρασκευή και για τις επόμενες μέρες , η προγραμματισμένη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης -αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο , για αύριο Παρασκευή 15/6/2018, από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Κηποθέατρο “ΑΛΚΑΖΑΡ” , αναβάλλεται προσωρινά και σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της .

Η ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ
Εξαιρετικοί Σολίστ – Μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Κηποθέατρο ΑΛΚΑΖΑΡ
την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 21.30 μ.μ.

Παρουσιαστής ο Αλέξης Κωστάλας
Εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Δίκτυο Ελασσονιτών “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, σε συνδιοργάνωση με τους Συλλόγους -Μέλη του στη Λάρισα ( Σύλλογοι Κρανιωτών ,Πυθιωτών , Καρυωτών και Σκαμνιωτών Λάρισας ) θέλοντας να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και το κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι. Μ. Ελασσόνας , προσκάλεσαν μία από τις καλύτερες Μπάντες στην Ευρωπαϊκή ήπειρο , την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού , σε πλήρη σύνθεση, η οποία θα επισκεφτεί τη Λάρισα και θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας ποιότητας και αισθητικής , αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο , υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, με συμβολική είσοδο 5 ευρώ (κουπόνι ενίσχυσης ) .

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 21.30 μ.μ. στο Θερινό Κηποθέατρο “Αλκαζάρ¨ Λάρισας , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, , εντάσσεται σε μια σειρά συναυλιών, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και  θα είναι αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεώτερης Ελληνικής μουσικής ,στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο , ενώ παράλληλα θα στηρίξει συμπολίτες μας που τόσο το έχουν ανάγκη.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος ,θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους διαμορφωτές της νεότερης Ελληνικής μουσικής και έχει επηρεάσει τα μουσικά πράγματα της χώρας μας με τον θετικότερο τρόπο, χαρακτηρίζοντας μια ολόκληρη εποχή.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ ,
ενώ τα κείμενα και την Αφήγηση έχει αναλάβει ο άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας .

Σολίστ : Σύλβια Τσιμπανάκου , Θεόδωρος Μπιράκος και Ανδρέας Καραούλης ,
Στην εκδήλωση εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου, τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου (Χορευτές Chorus Line Βόλου ) και την επιμέλεια βιντεοπροβολών το Τμήμα Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων του Δικτύου “Περραιβία” .

Μπάντα ΓΕΝ – Μια ορχήστρα -κόσμημα για την Ευρώπη
Όπως είναι γνωστό, η εξαιρετική και διάσημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , που προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Προπώληση : στα Βιβλιοπωλείο Καλτσά -Παπαναστασίου 57 -Λάρισα Τηλέφ. 2410-255672 και Κλου- Μεγ. Αλεξάνδρου 6, Λάρισα ,Τηλέφ. 2410-538597, στο Κυλικείο του ΔΩΛ ,στους Συλλόγους Κρανιωτών, Πυθιωτών , Καρυωτών και Σκαμνιωτών Λάρισας , όπως και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας (Τηλέφ. 6944-896181).

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-Mail : skriapask@gmail.com

ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Συνοπτικό ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού.
Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879. Από την σύστασή της, η Μουσική του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των ολυμπιακών αγώνων, που διεξήχθηκαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004. Σήμερα, η Μουσική του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

Add Comment