Ο Τάκης Βαμβακίδης πρωταγωνιστεί στις “Εκκλησιάζουσες” του Αλέξανδρου Ρήγα

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/9/2018 ΛΑΡΙΣΑ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός Ελασσονίτης ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης πρωταγωνιστεί σε κωμωδία του Αριστοφάνη. Τον είχα πρωτοδεί στην παράσταση “Ιππής” το 2004 στο ανοιχτό θέατρο της Ελασσόνας και στον “Πλούτο” το 2014. Η αριστοφανική του φλέβα φαίνεται τόσο καθαρά που νιώθεις ότι θα έπρεπε να παίζει μόνο Αριστοφάνη. Μεγάλο ταλέντο και σπουδαίος κωμικός ηθοποιός.

Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στις “Εκκλησιάζουσες” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Η παράσταση θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και θα ανέβει στη Λάρισα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ το Σάββατο 1/9/2018.

Στην παράσταση συμμετέχουν πολλοί εξαίρετοι ηθοποιοί και τον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο της Πραξαγόρας έχει ο Αντώνης Λουδάρος. Ο Τάκης Βαμβακίδης θα υποδυθεί τη Μοσκόρφω. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politismos/o-alexandros-rigas-anevazei-tis-ekklisiazoyses-toy-aristofani-sto-theatriko-sanidi/#ixzz5H9it3vpj

Add Comment