Τα «χρώματα» της ποίησης του Ελύτη στην Ελασσόνα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, το «αφιέρωμα» στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, με την συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου.
Είχε απ΄όλα και ενθουσίασε τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα τελετών της σχολικής μονάδας. Περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων και στίχων από ποιητικές συλλογές του ποιητή, θεατρικές εικόνες, τραγούδια από την χορωδία των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, έκθεση βιβλίων του διάσημου ποιητή, αλλά και ξεχωριστές απαγγελίες από εκπαιδευτικούς του σχολείου.


Στην αρχή της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Β΄ Δημοτικού Σχολείου κ. Παύλος Πολίτης, που ευχαρίστησε τον κόσμο και τους γονείς για την παρουσία τους σε μια εκδήλωση που είχε παιδαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και τόνισε ότι και σήμερα, ο καταξιωμένος Έλληνας ποιητής αγγίζει τις καρδιές μας με το σημαντικό του έργο.
Το χρονολόγιο του Οδυσσέα Ελύτη έγινε από τον υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Θεόδ. Λιάπη, ενώ για το «στήσιμο» της όλης εκδήλωσης βοήθησαν ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί Σωτήρης Δαφνίδης, Χρύσα Σκριμπόνη, Νίκος Τεγούσης, όπως και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Στο τέλος, ο Γιώργος Σαράτσης απήγγειλε απόσπασμα από τον «Μικρό Ναυτίλο» του Οδυσσέα Ελύτη, και με ζωντανό και άμεσο λόγο έκανε αναφορά και στην δύσκολη συγκυρία της εποχής μας, καταχειροκροτούμενος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
Οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας και Χαρ. Τσιουβελακίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΥΑΛΕ κ. Ι. Ράπτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ι. Νάνος, Κ. Κορακίδης, Νικ. Μπίζιος, ο ιερέας π. Αλέξ. Ρουμπιές, ο πρ. διευθυντής του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλ. Αλεξανδρίδης, εκπαιδευτικοί που δίδαξαν παλαιότερα στο Β΄ Δημοτικό και όχι μόνο, γονείς και πολύς κόσμος.

Add Comment