«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χαλκίδης

Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα, στην Καλλιθέα Ολύμπου και στην ευρύτερη περιοχή από τον αιφνίδιο θάνατο του γνωστού αυτοδιοικητικού Γιάννη Χαλκίδη, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών.

Ο άτυχος 59χρονος, χθες λίγο μετά τις 8 το πρωί, βρέθηκε στο σπίτι του στην Καλλιθέα Ελασσόνας, όπου διέμενε, να… «κοιμάται». Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά, αφού είχε «φύγει» από τη ζωή! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος τους οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Το άσχημο νέο «απλώθηκε» σαν κεραυνός στην Ελασσόνα και στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Χαλκίδης, θήτευσε για πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης και στα κοινά. Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελασσόνας. Διετέλεσε αντιδήμαρχος στον Δήμο Ελασσόνας (στην τρέχουσα θητεία) και στον πρώην Δήμο Ολύμπου. Γενικός γραμματέας στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας. Μέλος σε διάφορους συλλόγους της περιοχής. Δραστήριος, κοινωνικός, πολυάσχολος, φίλος της καλής παρέας. Πνευματώδης και καυστικός.

Επαγγελματικά, ασχολήθηκε με το εμπόριο στην επαρχία Ελασσόνας και όχι μόνο, διατηρώντας αποθήκες ζωοτροφών και σιτηρών.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του και 4 παιδιά. Ήταν αδελφός του φαρμακοποιού Μπάμπη Χαλκίδη.

Η τελευταία του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, έγινε πριν λίγες ημέρες σε συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(«Κλεισθένης Ι»). Η «Ε» ήταν εκεί.

Χαρακτηριστικά, ο εκλιπών δημοτικός σύμβουλος πήρε τον λόγο και ως έμπειρος αυτοδιοικητικός δεν έκρυψε τη διαφωνία του για το σχέδιο νόμου στο σύνολό του. «Το προτεινόμενο εκλογικό σύστημα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Θέλω να πω πως η ευθύνη από την υλοποίηση των αποφάσεων πρέπει να βαραίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο τον δήμαρχο. Τάσσομαι με την πρόταση του δημάρχου για απόσυρση του σχεδίου νόμου και δίμηνη παράταση στη διαβούλευση», υπογράμμισε με έμφαση. Η τοποθέτησή του προκάλεσε αίσθηση…

Ψηφίσματα για τον θάνατο του Γιάννη Χαλκίδη εξέδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας.

Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο Γιάννη Χαλκίδη θα πουν σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ελασσόνας, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, οι συγχωριανοί τους και συνάδελφοί του αυτοδιοικητικοί.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Add Comment